Slovenci na prvem testu odpihnili Egipt

Odbojka 19. Avg 202222:04 > 22:35 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Slovenski odbojkarji so svoji prvi pripravljalni tekmi pred začetkom SP, ki bo se bo tudi v Sloveniji začel 26. avgusta, začeli z odliko. Na otvoritvi prenovljene dvorane Tabor so brez oddanega niza odpihnili Egipt.

Novi slovenski selektor Gheorghe Cretu, ki je pred nekaj dnevi zamenjal Marka Lebedewa, v slogu svojih izjav ni eksperimentiral. V ogenj je poslal ekipo, s katero je po Evropi pustošil že Alberto Giuliani in brez težav odpravil Egipt.

Postava Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Dejan Vinčić in Jani Kovačič je imela nekaj manjših težav z Egipčani le v prvem nizu, nato pa so Slovenci pokazali, da so veliko bolj kvalitetni in potrdili, da Egipt v Taboru nima kaj iskati. Cretu je v tretjem nizu ponudil priložnost tudi rezervistom, ki pa so zadržali prednost prvokategornikov in tekmo mirno pripeljali do konca.

Foto: Aleš Oblak

Cretu: Za igralce ni lahko, ko zamenjajo dvorano

“Danes smo že preizkusili nekaj rotacij in nekatere taktične zamisli. V soboto bo za to še ena priložnost. Odgovor na to, v kakšni formi smo, pa bomo najverjetneje dobili šele v torek, na tekmi proti Iranu. Je pa povsem nekaj drugega igrati tu ali pa v Stožicah. Tudi za igralce ni lahko, ko zamenjajo dvorano. Kakorkoli, zadovoljen sem s pristopom. Vidi se, da se vsi igralci trudijo in vlagajo veliko energije v te priprave. Zmaga je pomembna tudi za samozavest,” je po zmagi na svojem debiju na slovenski klopi povedal romunski strokovnjak Cretu.

V soboto čaka Slovence še obračun proti Turkom, v torek pa se bodo v generalki pred začetkom svetovnega prvenstva pomerili še z Iranom.

Slovenci bodo svetovno prvenstvo v Stožicah odprli 26. avgusta z obračunom proti Kamerunu.

Končnica prvega niza:

Končnica drugega niza:

Končnica tretjega niza:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!