ACH Volley zanesljivo v finale državenga prvenstva

Odbojka 5. Apr 202421:08 0 komentarjev
ACH Volley
Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarji ACH Volleyja so prvi finalisti odbojkarskega državnega prvenstva. Branilci naslova so tudi na drugi tekmi v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad, potem ko so v Ljubljani zmagali s 3:1, so bili tokrat boljši s 3:0 (21, 20, 14).

Sodeč po rezultatu, so imeli Ljubljančani lažje delo kot na prvi tekmi, a do zmage se vendarle niso sprehodili. Prva dva niza sta bila bolj ali manj izenačena, oranžni zmaji so ju v svojo korist rešili šele v končnici. So se pa gostitelji predali v tretjem nizu, tako da trenerju Dejana Fujsu ni uspelo presenetiti prijatelja na klopi tekmecev Matjaža Hafnerja, ki je opravil svojo prvo nalogo, odkar je na mestu stratega zamenjal Radovana Gačiča.

ACH je tekmo začel odločno. Že do izida 5:2 je dosegel dva asa, neubranljiva servisa sta uspela Alenu Šketu in Nikoli Gjorgievu, ki ju je Hafner za razliko od prve tekme tokrat skupaj poslal na igrišče, Makedonca je presenetljivo postavil na mesto sprejemalca, nekdanjega slovenskega reprezentanta pa na mesto korektorja.

Gostitelji so po začetnem zaostanku hitro vzpostavili ravnotežje, pri izidu 15:14 so se prvič znašli v prednosti. Vodili so tudi še 18:17, toda nato niso našli protiorožja za servise Šketa, ki je s pomočjo kolegov poskrbel za pet zaporednih točk in posledično tudi vodstvo z 1:0.

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v drugem nizu. Domači so vodili z 12:10, sledila pa je serija dobrih servisov Jana Pokeršnika, prav njegov as je pomenil vodstvo ljubljanske ekipe s 14:12. Pokeršnik je z uspešnim napadom poskrbel tudi za vodstvo 18:13, po katerem se domači niso več resneje približali. V tretjem nizu so sicer še nekaj časa držali korak, a po izidu 7:7 povsem popustili.

ACH Volley se bo v finalu pomeril z zmagovalcem obračuna med Calcit Volleyjem in i-Vent Mariborom. Druga tekma bo v soboto v štajerski prestolnici, prvo so gladko dobili Kamničani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!