Oranžni zmaji brez poraza do novega naslova

Odbojka 21. Apr 202320:26 0 komentarjev
Foto: ACH Volley

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svojo prevlado na slovenskih odbojkarskih igriščih. Potem ko so morali predlani po dolgem času predati krono Merkur Mariboru, so letos drugič zapovrstjo, skupno pa že 19-ič, osvojili naslov državnih prvakov. Finalno serijo proti Calcitu Volleyju so dobili s 3:0, zadnjo tekmo s 3:1 (23, -25, 21, 21).

Presenečenja v Tivoliju ni bilo. Oranžni zmaji so zmagali še na zadnji tekmi sezone in tako dobili vsa tri tekmovanja, v katerih so nastopali slovenski klubi, lovoriko so osvojili tudi v srednjeevropski ligi in slovenskem pokalu, vselej so v finalu premagali Kamničane.

Z njimi so se v sezoni pomerili devetkrat, na vseh tekmah so zmagali. Sezono so na domačih igriščih nasploh končali brez poraza, premoč so morali priznati le ekipam v evropskih tekmovanjih.

“Kamničani lahko igrajo svojo najboljšo odbojko, a vseeno bo vse odvisno od nas. Če bomo mi pravi, če bomo boljši kot na tekmi v Kamniku, bo serije konec,” je pred tretjo finalno tekmo dejal domači trener Radovan Gačič. Njegove želje se najbrž niso povsem uresničile, bilo je nekaj nihanj v igri, toda njegova ekipa premore večjo kakovost posameznikov – blestel je predvsem Matej Kök, s 24 točkami najučinkovitejši igralec tekme, kar se je na koncu pokazalo tudi pri rezultatu.

Zaključek tekme v Tivoliju:

Kamniški trener Jurij Žavbi je tokrat poskusil z drugim podajalcem kot na prejšnjih tekmah, Uroša Planinšiča je zamenjal Miloš Arsenoski. Srbski organizator je delo opravil dobro, njegova ekipa se je v prvem nizu dolgo časa enakovredno kosala s tekmecem. Ekipi sta bili skupaj še na 16. točki, nato pa so gosti zašli v krizo in že bili blizu zanesljivega poraza, zaostajali so z 18:24, a nato ubranili šest zaključnih žog. Sedmo pa je domači kapetan, makedonski korektor, Nikola Gjorgiev z nekaj sreče vendarle izkoristil.

To Calcita ni zmedlo. V drugem nizu je prevzel pobudo, prišel do treh točk prednosti, vodil tudi z 21:19, toda Ljubljančani so jih na 21. točki ujeli, nato pa tudi povedli s 23:22, 24:23 in 25:24. A treh zaključnih žog niso izkoristili, as Luisa Sose je prednost vrnil na stran gostov, ki jim je izenačenje na 1:1 priskrbel blok Daniela Aponze.

Kamničanom je nato padla zbranost, tretji niz so začeli slabo, že zaostajali s 4:9 in 6:12, vendar se zatem spet začeli dvigovati. Na 13. točki so gostitelje ujeli, pred končnico pa vodili z 19:16. Gačič je v igro vrnil Gjorgieva, ki ga je v drugem nizu zamenjal Alen Šket. Makedonec je ekipi spet priskrbel pravo energijo, dosegel tudi nekaj pomembnih točk, posledica tega je bilo izenačenje na 19:19. V končnici so svoje dodali še odlični servisi razpoloženega Köka in niz se je končal z izidom 25:21.

Dvig pokala:

Do naslova je ACH-ju manjkal le še en niz, že začetek četrtega pa je napovedal, da dvoboja in tudi serije ne mislijo podaljševati. Hitro so si priigrali štiri točke prednosti, do konca pa zanesljivo igro prednost držali, gosti so se sicer ob koncu še približali na 19:22, a zmage favoritov vendarle niso resneje ogrozili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!