Ustavil je vročega Vipotnika, bo kmalu podrl rekord?

Nogomet 21. Apr 202318:00 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Matevž Vidovšek, Timi Max Elšnik, Svit Sešlar ... Seznam na evropski nogometni tržnici vročih imen nogometašev Olimpije je vse daljši in daljši, znova pa je na njem z velikimi črkami zapisano ime Marcel Ratnik. Mladi branilec zmajev se je znašel v beležkah številnih tujih klubov, zanimanje zanj vlada od Portugalske do Italije in Rusije. Najstnik iz Prekmurja ogroža rekord slovenske lige.

Zmaga ljubljanske Olimpije na večnem derbiju proti Mariboru (2:0) ima več kot le eno dimenzijo. V kontekstu lova na naslov je za zmaje najbolj pomembno to, da so z uspehom na večnem derbiju razblinili vse dvome o tem, kdo bo v tej sezoni slovenski držani nogometni prvak.

A ker je nogomet tudi velik posel, še zdaleč ni zanemarljivo niti dejstvo, da so številni posamezniki zeleno-belih z izvrstno predstavo še enkrat več nase opozorili številne tuje oglednike, ki so se v nedeljskem večeru mudili na stadionu Stožice. Eden najboljših posameznikov slovenske tekme vseh tekem je bil Marcel Ratnik, ki je podobno kot njegov dober prijatelj Svit Sešlar lovil izjemno formo iz prvega dela sezone, a najboljše prihranil za najbolj pomembno tekmo pomladi.

Ne le Portugalci in Italijani, spremljajo ga tudi Rusi

Falanga evropskih skatov z vseh vetrov je v svoje beležke razumljivo vpisovala njegovo ime, tudi tisti, ki ga doslej še niso poznali, so bili navdušeni nad njegovo mirnostjo, zbranostjo, izvrstnim predvidevanjem nasprotnikovih potez in, kar v sodobnem nogometu še zdaleč ni nepomembno, sposobnostjo gradnje napadov svoje ekipe in odličnega obvladovanja žoge.

Timi Max Elšnik, Matevž Vidovšek in Marcel Ratnik. Trije Olimpijini dragulji, ki bi lahko v kratkem pošteno napolnili blagajno zmajev.

Na tribunah Stožic so se v nedeljo mudili tako predstavniki portugalskih kot tudi italijanskih klubov. To sta deželi, iz katerih je te dni prišlo precej klicev v pisarne Olimpije z vprašanji o 19-letniku, ki postaja eden najbolj zaželenih mladih branilcev v balkanskem nogometnem “bazenu”.

Po naših informacijah pa so zanj zainteresirani tudi v Rusiji, kjer imajo s slovenskimi branilci tako ali tako zelo dobre izkušnje. Še posebej v zadnjih letih, ko je tam najprej vrsto let igral Miha Mevlja, pri velikem CSKA-ju se je dokazoval Jaka Bijol, zdaj pa pri Sočiju blesti še en slovenski reprezentant Vanja Drkušić.

Rekord lige drži Kamerunec

Čeprav po naših informacijah konkretne ponudbe za Ratnika Olimpija še ni dobila, je športni direktor zmajev Goran Boromisa pred dnevi za RTV Slovenija zatrdil, da bodo morali zainteresirani kupci za zeleno-belega dragulja odšteti več kot dva milijona evrov. Če se bo to res zgodilo, bo najstnik bržkone podrl slovenski rekord, ko je govora o prestopu branilca iz slovenske lige.

Telefon Gorana Boromise v teh dneh neprestano zvoni. Foto: Zajem zaslona

Najdražja prodaja nogometaša zadnje vrste je za zdaj uspela Mariboru, ki je Jeana-Clauda Billonga januarja 2018 v italijanski Benevento prodal za okrog 2,5 milijona evrov. Za Slovenca iz slovenske lige pa je doslej največ plačal Dinamo, ki je februarja 2016 v svoje vrste za 2 milijona evrov pripeljal Petra Stojanovića.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!