Mariborčani v Murski Soboti dobili derbi za tretje mesto

Odbojka 4. Feb 202321:43 > 21:43
Merkur Maribor
Foto: Aleš Fevžer

V 17. krogu moškega državnega odbojkarskega prvenstva je največ zanimanja požel dvoboj med Panvito Pomgrad in Merkur Mariborom, ki je bržkone odločal o tretjem mestu po rednem delu prvenstva. Obračun v Murski Soboti so brez večjih težav dobili Mariborčani, ki imajo zdaj pred četrtouvrščenimi Prekmurci tri točke prednosti.

Gladki zmagi sta zabeležila ACH Volley in Calcit Volley, v derbiju spodnjega dela lestvice pa so bile Črnuče s 3:0 boljše od Salonita.

Mariborčani, ki so letos praktično na novo sestavili ekipo in prvenstva niso začeli prepričljivo, še naprej postopoma napredujejo in so zdaj že na mestu, na katerem so pred začetkom prvenstva želeli biti. Trener Sebastijan Škorc je spet odlično opravil delo, pripravil ekipo do te mere, da se kljub utrujenosti zaradi napornega urnika ni posebej mučila z ekipo, ki je bila večji del tekmovanja pred njo na tretjem mestu.

V Murski Soboti sicer gosti niso prikazali briljantne predstave, statistične številke kažejo, da niso imeli najboljšega sprejema, od tekmecev, ki so igrali brez svojega najboljšega napadalca Jakoba Rojnika in tudi brez blokerja Tita Kovačiča, nekdanjega člana Maribora, so bili boljši predvsem v bloku.

Derbi je bil tudi v Ljubljani, kjer pa sta se v boju za obstanek pomerili ekipi Črnuč in Salonita Anhovo. V zadnjem času so boljšo formo kazali Kanalci, toda na obrobju Ljubljane so spet ostali praznih rok. Za Črnučane je bila zmaga praktično nujna in to so kazali tudi na igrišču.

ACH Volleyju je na tekmi proti Fužinarju spet manjkalo kar nekaj igralcev, za kratek čas je v igro vnovič vstopil tudi pomočnik trenerja Rok Satler, a to njegovih igralcev ni motilo, zabeležili so po dveh v srednjeevropski ligi in eni v pokalu četrto zmago v petih dneh. Izkazal se je predvsem Danijel Koncilija, ki je dosegel 19 točk.

Naporni dnevi so tudi za igralci Calcita, a tudi oni so jih uspešno prebrodili, za konec napornega tedna so premagali Hišo na kolesih Triglav. Nizi so sicer bili dokaj izenačeni, a vse so dobili Kamničani.

Sportklub 1A. DOL, moški, 17. krog:

Sobota, 4. februar:

ACH Volley – Fužinar Sij Metal 3:0 (16, 21, 15)

Panvita Pomgrad – Merkur Maribor 0:3 (-17, -23, -19)

Črnuče – Salonit Anhovo 3:0 (20, 26, 18)

Calcit Volley – Hiša na kolesih Triglav 3:0 (21, 22, 24)

Lestvica:

1. ACH Volley 17 tekem – 49 točk
2. Calcit Volley 17 – 42
3. Merkur Maribor 17 – 31
3. Panvita Pomgrad 17 – 28
5. Hiša na kolesih Triglav 17 – 17
6. Salonit Anhovo 17 – 13
7. Črnuče 17 – 12
8. Fužinar Sij Metal 17 – 12

Komentari

Vaš komentar