Bankirke niso bile kos razigranim Kamničankam

Odbojka 10. Okt 202121:05 > 21:09 1 komentar
Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcita Volleyja so na derbiju 3. kroga državnega prvenstva v Kamniku s 3:0 (17, 27, 13) premagale Novo KBM Branik in se kljub tekmi manj zavihtele na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Odbojkarice Calcita Volleyja, branilke naslova prvaka, so upravičile status favoritinj in gladko premagale večne tekmice iz Maribora. Gostje, ki jih letos vnovič vodi prekaljena dvojka Bruno Najdič/Matjaž Hafner in ki na začetku sezone računajo le na domače, mlade sile, so bile enakovredne le v drugem nizu. In še to po prepričljivem vodstvu Kamničank, ki so se očitno prehitro zadovoljile z visoko prednostjo.

Tekmice so jih v končnici ujele, imele tudi zaključno žogo za zmago, niso je izkoristile, kar so izkušenejše gostiteljice znale kaznovati. Ko je bilo najbolj potrebno, sta odgovornost prevzeli Olivera Kostić in Lucy Charuk, bili sta najbolj zaslužni, da se tekma ni podaljšala. Po porazu v drugem nizu so nato Štajerke povsem popustile, tako da je lahko domači trener Gregor Rozman ponudil priložnost za igro tudi mlajšim igralkam.

Foto: Klemen Brumec

Rozman: Dobra popotnica pred tekmo z Ukrajinkami

“Tekma je bila natančno takšna, kot smo pričakovali. Mariborčankam preprosto ne smeš pustiti dihati, o čemer smo se lahko prepričali v drugem nizu. Ko nam je samo nekoliko popustila zbranost, ko nismo šli dovolj agresivno v napadu na žogo, so nas ulovile. Na koncu je bilo nekaj bravuroznih poteh z naše strani, ki so prevesile ta niz v našo korist in da smo lahko tretjega mirno pripeljali do konca. Pomembno je tudi, da smo s tem nekoliko prihranili moči za sredino tekmo proti Prometeju. Vsekakor je bila to dobra popotnica za to tekmo. Sicer še nismo tam, kjer bi želeli biti, smo pa vse bližje,” je dejal trener Calcita Rozman.

1. DOL, ženske, 3. krog:

Sobota, 9. oktober:
ATK Grosuplje – Luka Koper 3:1 (-26, 20, 18, 19)
GEN-I Volley – Krim 1:3 (-23, 20, -12, -22)
Sip Šempeter – Ankaran 2:3 (22, 20, -16, -14, -13)

Nedelja, 10. oktober:
Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:0 (17, 27, 13)

Lestvica:

1. Calcit Volley 2 tekmi – 6 točk
2. Sip Šempeter 3 tekme – 6 točk
3. Krim 3 – 6
4. Nova KBM Branik 3 – 5
5. Ankaran 3 – 5
6. ATK Grosuplje 3 – 5
7. GEN-I Volley 2 – 0
8. Luka Koper 3 – 0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje