Slovenski reprezentant ostaja v gnezdu oranžnih zmajev

Liga prvakov 17. Maj 202219:26 > 18. Maj 2022 22:56
Foto: Alen Hadžić

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volleyja Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih in pokalnih prvakov.

Srednji bloker, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer ostaja tudi sedaj.

Matic je tudi član slovenske moške reprezentance, s katero se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021), nanj pa računa tudi novi strateg slovenskih odbojkarjev Mark Lebedew.

Poleg Videčnika v klubu ostajata tudi Jani Kovačič in Matej Kök, ki imata z ACH Volleyjem Ljubljana sklenjeno večletno pogodbo.

Še večji apetiti v Ligi prvakov

Za kar 203 centimetrov visokim Videčnikom je izvrstna sezona. Pod taktirko trenerja Kašića je predvsem v drugem delu sezone prikazal odlične igre in bil eden izmed ključnih igralcev na parketu.

28-letni Bistričan bo tako skupaj z Nemanjo Mašulovićem in Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok.

Ob podaljšanju sodelovanja je Videčnik za klubsko spletno stran povedal: “Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani, sploh po tako odlični sezoni, kot smo jo imeli letos. V naslednjo sezono štartamo z enakimi cilji in zagnanostjo. V klubu je prišlo do nekaterih sprememb, vendar jedro ekipe ostaja enako lanskem, kar je prednost, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišča in delujemo izredno homogeno. Čas je, da naredimo rezultatski korak naprej tudi v Ligi prvakov, kjer imamo svoje načrte.”

Trenutna ekipa ACH Volleyja za sezono 2022/23:

Podajalec: Vuk Todorović

Blokerji: Matic Videčnik, Nemanja Mašulović, Danijel Koncilja

Sprejemalci: Matej Kök, Alen Šket, Luka Marovt

Korektor: Nikola Gjorgiev

Libero: Jani Kovačič

Trener: Radovan Gačič