ACH v Franciji ujel slovenskega reprezentanta

Odbojka 12. Maj 202217:10 > 17:12 0 komentarjev
Danijel Koncilja, foto: ACH Volley

Odbojkarski klub ACH Volley je predstavil novo okrepitev za naslednjo sezono. V tabor aktualnih slovenskih prvakov prihaja bloker Danijel Koncilja, ki je s klubom podpisal dvoletno pogodbo.

Danijel Koncilja se v slovensko prestolnico seli iz Francije, kjer je preživel zadnjih pet let in tam pustil močan vtis. V letošnji sezoni je s Cannesom osvojil francoski naslov in bil eden izmed ključnih nosilcev igre.

“Izredno sem vesel, da se po skoraj desetih letih igranja v tujini vračam v Slovenijo, kjer sem tudi začel svojo odbojkarsko pot. Hvaležen in ponosen sem, da bom oblekel dres najboljšega kluba v regiji, ki je z letošnjo izjemno sezono dokazal, da spada v sam vrh odbojke v Sloveniji in širše. Čaka nas veliko izzivov, vendar sem prepričan, da lahko s to ekipo posežemo po najvišjih ciljih, tudi v Ligi prvakov,” je ob podpisu povedal 31-letni Dolenjec.

Danijel Koncilja, foto: ACH Volley

Koncilija je kariero sicer začel v Žužemberku. Leta 2009 ga je pot ponesla v novogoriško Prvačino, potem še v Salonit Anhovo (2011). Kmalu za tem je zaigral za avstrijski klub SK Zadruga AICH/DOB (2013), nato pa za italijansko moštvo Kioene Padova (2016). Sledila je selitev v Francijo, sprva v Nico k tamkajšnjem klubu Nice Volley-Ball (2017), zadnje štiri sezone pa je uspešno zastopal barve francoskega prvoligaša AS Cannes. Leta 2015 se je s slovensko izbrano vrsto veselil prve medalje na velikih tekmovanjih.