Slovensko obarvani klubi zopet uspešni

Odbojka 21. Dec 202011:25 > 11:34
Jani Kovačič
Matic Eržen

Slovenski reprezentanti še naprej opozarjajo nase. V preteklem tednu so zmago zabeležili vsi slovensko obarvano klubi, v vrhu državnega prvenstva pa so Tina Grudina in Sara Najdič na Madžarskem ter Dejan Vinčić v Nemčiji.

Na Madžarskem sta slovensko obarvani ekipi prišli do novih zmag in ostajata vodilni ekipi prvenstva. Prvi na lestvici, BRSE, je premagal Vasas Obudo, Tina Grudina pa je dosegla kar devet točk, od tega eno neposredno iz bloka. Fatum Nyiregyhaza, ki ima štiri točke in dve tekmi manj od BRSE, je prav tako zanesljivo premagal Szent Benedek RA, naša reprezentančna podajalka Sara Najdič pa se po dolgi odsotnosti počasi vrača v formo in je priložnost dobila le v prvem nizu. V ženskem delu nemškega prvenstva Potsdam Darje Eržen pretekli teden ni igral, v moškem pa je Friedrichshafen, za katerega igra Dejan Vinčić, zabeležil dve zmagi, in sicer proti VCO Berlinu in Bühlu. Slovenski podajalec na prvi tekmi ni igral, na drugi pa je dosegel tri točke, od tega eno z asom. Friedrichshafen ob osmih zmagah na devetih dvobojih ostaja pri vrhu prvenstvene lestvice na drugem mestu, a ob tekmi manj kot jo ima vodilno moštvo.

Asseco Resovia Rzeszow Klemna Čebulja je bil pretekli teden v poljskem prvenstvu polovično uspešen. V ponedeljek, 14. decembra, je v dvoboju 17. kroga izgubil proti ekipi Slepsk Malow Suwalki, konec tedna pa so varovanci slovenskega selektorja Alberta Giulianija v okviru 18. kroga premagali Cerrad Eneo Czarni Radom. Slovenski sprejemalec je na prvi tekmi ob 39-odstotni
uspešnosti v napadu dosegel 11 točk in prispeval dva asa, na sprejemu je bil 46-odstotno uspešen; na drugi pa je v statistiko vpisal 17 točk ob 63-odstotni uspešnosti v napadu in 68 na sprejemu. Resovia zaseda osmo mesto prvenstvene lestvice. V ženskem delu poljskega prvenstva je bil DPD Legionovia, za katerega igra Žana Zdovc Sporer, prav tako polovično uspešen. Ekipa slovenskega selektorja Alessandra Chiappinija, ki zaseda sredino lestvice, je v 13. krogu v začetku tedna premagala Volley Wroclav, konec tedna pa je v 14. krogu izgubila proti drugi ekipi prvenstva Grot Budowlani Lodz. Zdovc Sporerjeva je na prvi tekmi dosegla dve točki, na drugi pa ostala brez le-teh. V italijanskem prvenstvu tudi pretekli konec niso bili odigrani vsi predvideni dvoboji 4. kroga povratnih tekem. Jani Kovačič je s Consar Ravenno zmagal na gostovanju pri Top Volley Cisterna, slovenski prosti igralec pa je bil na sprejemu znova odličen, kar 71-odstotno uspešen. Kioena Padova s Tončkom Šternom je tokrat izgubila proti moštvu Tonno Callipo Calabria Vibo Valentia, naš korektor je dosegel osem točk (eno v bloku) ob 39-odstotni uspešnosti v napadu. Obe ekipi slovenskih reprezentantov se nahajata pri dnu prvenstva. Na igrišče pa nista stopila Jan Kozamernik in Tine Urnaut z Allianz Milanom; obračun z Leo Shoes Modeno bo v nadaljevanju sezone.

V Franciji je Poitiers z Alenom Pajenkom v 14. krogu premagal Ajaccio. Slovenski srednji bloker je dosegel tri točke (25-odstotna uspešnost v napadu), od tega eno neposredno iz bloka. Poiters z 19 točkami ostaja na osmem mestu v prvenstvu.

V turškem prvenstvu so klubi pretekli teden znova odigrali dve tekmi, in sicer srečanja 23. in 24. kroga. Ilbank Eve Mori je najprej izgubil proti Kuzeyvoru, nato pa je premagal Beylikduzu Voleybol Ihtisas. Na prvem obračunu je Morijeva dosegla eno točko, na drugem pa reprezentančna podajalka ni igrala. Dvoboj 23. kroga AtlasGlobal Yesilyurta bo po novem letu, saj je turško moštvo med tednom uspešno nastopilo v evropskem pokalu CEV Challenge in se uvrstilo v polfinale. Je pa nato Yesilyurt v 24. krogu izgubil proti vodilni ekipi prvenstva Vakifbanku. Naša reprezentančna sprejemalka Lana Ščuka je ob 26-odstotnem napadu v statistiko vpisala 11 točk in bila odlična pri sprejemu (71-odstotna). Ilbank ima po novem 17 točk ob šestih zmagah, Yesilyurt pa ostaja pri 27 točkah, a imata obe ekipi manj odigranih tekem.

Še vedno pa ni jasno, kaj bo z grškim prvenstvom, v katerem slovenske barve branita Monika Potokar (PAOK) in Žiga Štern (Foinikas Syros). Tekmovanje je namreč že nekaj tednov prekinjeno. (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar