Goriške strele preprečile pričakovan finale (VIDEO)

Odbojka 12. Apr 202320:01 > 20:34 1 komentar

V polfinalu ženskega odbojkarskega prvenstva je prišlo do presenečenja. Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tretji odločilni tekmi polfinala v Mariboru s 3:1 (16, -24, 18, 21) premagale Novo KBM Branik in se z izidom 2:1 v zmagah uvrstile v finale, kjer jih je že čakal Calcit Volley.

Tradicionalnega finala slovenskih tekmovanj zadnjih let med Calcit Volleyjem in Novo KBM Branikom, ki so ga še letos igrali v slovenskem pokalu, v prvenstvu tokrat ne bo. Za to so poskrbele odbojkarice GEN-I Volleyja, ki so v polfinalu ustavile pokalne zmagovalke, igralke Nove KBM Branika.

Potem ko so izgubile prvo tekmo v Mariboru, so nato dobile naslednji dve, tretjo s 3:1. Mariborčanke so po pokalu očitno padle v formi, neprepričljive so bile že v četrtfinalu proti Grosupljemu, tudi proti Novogoričankam so na tretji tekmi storile preveč napak, da bi se lahko nadejale boljšega rezultata.

Že na samem začetku so pokazale veliko nervoze, kar so gostje, ki niso imele ničesar izgubiti, znale izkoristiti. Povedle so s 7:3, z blokom Polone Frelih vodile s 14:7, po asu Špele Marušič pa s 17:7, že takrat je bolj ali manj jasno, da bodo povedle z 1:0.

Vasja Samec
Foto: GEN-I Volley

Domače so v končnici niza vzpostavile ravnotežje, v drugem pa prevzele pobudo in videti je bilo, da bodo tekmicam vrnile z isto mero. Vodile so s 16:5, nič ni kazalo, da bi lahko imele težave. A zgodilo se je ravno to. Novogoričanke so se začele bližati, po seriji dobrih servisov Silvie Pertens so se približale na 18:19, Mariborčanke so še ušle na 23:20, toda gostje so izenačile na 23:23 in 24:24. Preobrata pa niso dokončale, Lorena Lorber Fijok je z asom končala niz za izenačenje.

Tretji niz je bil kopija prvega. Primorke so ga začele odlično, si priigrale visoko vodstvo, ki ga niso izpustile iz rok. Je pa v četrtem spet prišlo do preobrata. Večji del so bile v zanesljivi prednosti Štajerke, toda Novogoričanke so jih pred končnico ujele in celo prešle v vodstvo. Pri izidu 20:20 pa je Iza Mlakar najprej poslala žogo v avt, nato dobila še blok Lare Rituper, gostiteljice so izgubile zbranost in nekaj pozneje morale čestitati tekmicam.

Mlakar je bila s 24 najučinkovitejša igralka tekme, a je storila tudi precej napak, z devetimi bloki se je pri Mariborčankah izkazala Klara Milošič. Pri gostjah je Rituper dosegla 15 točk, od tega šest z bloki, Pertens jih je dodala 14, Frelih pa 13, štiri z bloki.

Sportklub 1A. DOL, ženske, polfinale (tretja tekma):

Sreda, 12. april:
Nova KBM Branik – GEN-I Volley 1:3 (-16, 24, -18, -21) /1:2/

// izid v zmagah, igralo se je na dve

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje