Univerzalni Rok Možič navdušil na Japonskem (VIDEO)

Odbojka 12. Jun 202316:00 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: Volleyball World

Za nami je prvi teden letošnje lige narodov. Slovenski odbojkarji so začeli izjemno. Na Japonskem so na štirih tekmah prišli do treh zmag, kar je trenutno dovolj za visoko četrto mesto. Nastopa 16 ekip.

Slovenci so se na Japonsko podali brez poškodovanega prvega korektorja Tončka Šterna. Selektor Gheorghe Cretu je priznal, da tega niso pričakovali, a da bodo že na prvem turnirju poskušali vse, da se odsotnost Šterna ne bo preveč poznala.

Slovenski odbojkarji so v Nagoji igrali s tremi sprejemalci in lahko rečemo, da je prehod v nov sistem stekel celo bolj gladko, ko se je pričakovalo.

Na Japonskem je bil prvo slovensko ime, 21-letni Rok Možič, ki je na prvih štirih tekmah dosegel kar 77 točk. Če odštejemo tisto slabšo tekmo proti Bolgariji, je slovenski biser v povprečju dosegal več kot 23 točk na tekmo.

Skupno, dve točki več je na prvih štirih tekmah zbral le francoski korektor Theo Faure (79), dosežek Slovenca pa sta izenačila še izjemna korektor Perugie Jesus Jamie Herrera in nizozemski zvezdnik Nimir Abdel Aziz.

Po doseženih točkah v napadu najdemo nekdanjega člana Merkurja na četrtem mestu (64), v tej statistični koloni kraljuje Srb Dražen Luburić (71).

Možič je presenetljivo tudi najboljši bloker slovenske ekipe. Nasprotnike je uspešno blokiral sedemkrat, enako kot Alen Pajenk.

Urnaut trenutno najboljši server tekmovanja

Z devetimi asi je trenutno najboljši server tekmovanja slovenski kapetan Tine Urnaut. Enako število asov ima tudi odlični srbski sprejemalec Miran Kujundžić, visoko na sedmem mestu pa tudi tukaj najdemo Možiča s šestimi asi.

Visoko med ‘ujetimi’ žogami v obrambi visoko najdemo tudi slovenskega prostega igralca Janija Kovačiča. Ujel je kar 42 žog, v tem elementu sta za zdaj uspešnejša le Italijan Fabio Balaso in Kanadčan Landon Currie.

Člana ACH Volleyja najdemo visoko tudi koloni najboljših sprejemalcev. Odbojkar iz Kanala zaseda šesto mesto, med prvo dvajseterico pa najdemo še kapetana Urnauta.

Liga narodov se bo za slovenske odbojkarje nadaljevala 20. junija, ko se bo začel turnir v francoskem Orleansu. Slovence čaka najprej obračun z Argentino, sledili pa bodo še dvoboji s Kanado, Kubo in Brazilijo. Za konec rednega dela Slovence čaka še turnir na Filipinih.

Lestvica lige narodov 2023:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!