Prišel kot zamenjava za Grozerja, a čaka ga huda bitka

Odbojka 16. Jul 202123:04 > 23:07
Tonček Štern
Tonček Štern se je iz Padove preselil k Piacenzi. Foto: FIVB

Slovenski odbojkarski reprezentant Tonček Štern bo kariero nadaljeval v dresu italijanske Piacenze. Za 25-letnega korektorja, ki v zadnjih letih navdušuje s svojimi predstavami, bo to že četrta sezona v elitni Serie A.

Za Tončkom Šternom je odlična sezona v dresu italijanskega prvoligaša Kioene Padova, za katerega je naš reprezentančni korektor v lanski sezoni dosegel več kot petsto točk, kar je navdušilo tudi njegove nove delodajalce. “Zelo smo veseli, da smo v klub pripeljali Tončka Šterna, ki italijansko prvenstvo že dobro pozna, v lanski sezoni pa nas je navduševal z igro na izjemno visoki ravni. O tem govorijo tudi številke, bil je eden najbolj prodornih odbojkarjev lige. Je igralec, ki ga odlikuje izjemna telesna moč in prepričana sem, da bo za našo ekipo velika okrepitev,” je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejala predsednica Piacenze, Elisabetta Curti.

Tonček Štern
Bistričan je trenutno najboljši slovenski korektor. Foto: FIVB

Štern: Gre za ambiciozen klub

Prestopa v vrste Gas Sales Bluenergy Piacenze se zelo veseli tudi Tonček Štern, ki je prepričan, da z ekipo lahko dosežejo veliko: “Zelo sem vesel, da bom igral za Piacenzo in se že zelo veselim prihodnje sezone. Gre za ambiciozen klub, v katerem ljudje delujejo z veliko predanostjo in ki iz leta v leto raste. Ekipa je sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev in mislim, da smo lahko zelo uspešni. V Piacenzo bom prišel takoj po zaključku evropskega prvenstva in veselim se srečanja s soigralci, strokovnim štabom in vodstvom kluba ter seveda z navijači. Videl sem, kako zelo podpirajo klub in ekipo, kar nam bo na tekmah zelo veliko pomenilo.”

Štern je v Piacenzo prišel kot zamenjava za slovitega Györgyja  Grozerja, a prva postava ne bo samoumevna, saj je italijanski velikan pred Šternom v ekipo pripeljal še enega vrhunskega korektorja Adisa Lagumdžijo.

Četrti italijanski klub

Štern je svojo kariero začel pri domačem Svitu iz Slovenske Bistrice, pred sezono 2013/14 pa se je preselil v OK Kamnik. Pred sezono 2016/17 je podpisal prvo profesionalno pogodbo s Calzedonio iz Verone ter se prvič preizkusil v tujini. Po dveh sezonah v Veroni je oblekel dres Top Volley Latine, nato pa pred sezono 2019/20 postal član poljskega prvoligaša BKS Visla Bydgoszcz, a je že po polovici sezone odšel v turški Halkbank iz Ankare. Lani se je vrnil v Serie A in navduševal v dresu Kioene Padove.

Komentari

Vaš komentar