Trenerka med tekmo zlasala igralko

Odbojka 8. Feb 202216:00 > 16:23 0 komentarjev
Foto: Lipeck

Iz ruske mladinske lige prihaja posnetek neprimernega vedenja trenerke, ki med minuto odmora svojo varovanko najprej odrine, nato pa jo še grdo potegne za lase.

Glavna trenerka ruske ekipe Lipeck je prečkala vse meje športnega obnašanja. Ljudmila Stjepanova je ob minuti odmora 20-letno podajalko Jekaterino Iljino naprej odrine, nato pa jo še potegne za lase.

Direktor kluba ji je stopil v bran

Posnetek je v trenutku postal viralen, ljudje so bili po videnem ogorčeni, tudi legendarna ruska odbojkarica Jekaterina Gamova, ki je zahtevala pojasnilo kluba.

“Dogodek je neprijeten tako zame osebno kot za klub. Lahko povem, da je tudi Ljudmili zelo žal, da se je to zgodilo. Poznam jo že dolgo časa. Je izjemna in prijazna oseba. Obnašanje, ki smo mu priča na posnetku, ni tipično zanjo,” pravi direktor kluba Roman Pristovakin in odgovoril tudi na zahtevo po odvzemu trenerske licence.

“Težko je reči, kaj je sprožilo ta incident, še težje pa razumem motive za nadlegovanje vključno z našimi znanimi športniki. Postavljam vam vprašanje, ali ste kdaj naredili napako, ki ste jo kasneje obžalovali? Ne moreš se spotikati ob osebe, ki jih sploh ne poznaš. Tudi zločincem se kazen zmanjša, če priznajo krivdo. Če Ljudmila v potezi, ki jo je naredila, ne bi videla nič slabega, bi me skrbelo, tako pa …,” je še dodal.

Dogodek se je zgodil 20. januarja na obračunu Dinamom iz Krasnodarja, posnetek pa je v javnost prišel v zadnjih dneh.

Stjepanova je na čelu druge ekipe Lipecka od leta 2018.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!