V slovenskem taboru si grizejo nohte: zamenjave zanjo ni

Odbojka 13. Maj 202111:27 > 11:52
Slovenske odbojkarici v Zenici čaka težka naloga. Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Zenico, kjer jo čaka drugi turnir kvalifikacij za avgustovsko evropsko prvenstvo. Naša dekleta bodo prvo tekmo igrala v petek proti Latviji, sledila bosta obračuna z Bosno in Hercegovino ter Češko. Vse obračune si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Slovenske odbojkarice so kvalifikacije za EuroVolley, ki ga bodo med 18. avgustom in 4. septembrom skupaj gostile Srbija, Romunija, Bolgarija in Hrvaška, začele z dvema porazoma in zmago in se pred drugim turnirjem, ki se bo 14. maja začel v Zenici, ne nahajajo v ravno zavidljivem položaju. V svoji kvalifikacijski skupini namreč zasedajo tretje mesto, na evropsko prvenstvo vodita le prvi dve.

Chiappini: Zelo pomembno bo, kako bomo začeli turnir

OZS

V našem taboru se kljub temu ne predajajo, selektor Alessandro Chiappini je namreč zadovoljen z delom na zadnjih treningih, prav tako pa meni, da Slovenija v Zenici lahko premaga tako Latvijo kot Bosno in Hercegovino: “V Zenici se bomo borili. Zavedamo se, da nismo v ravno lahki situaciji, a vemo, da nam lahko uspe uvrstiti se na evropsko prvenstvo. Igrali bomo dve ključni tekmi, na katerih moramo biti skoraj popolni. Najprej z Latvijo, nato še z Bosno in Hercegovino, na zadnji tekmi proti Češki pa si bomo skušali priigrati evropsko prvenstvo. Seveda, če bo Češka premagala Bosno in Hercegovino. Zelo pomembno bo, kako bomo začeli turnir in kako bomo odigrali prvo tekmo, ki bi nam prinesla potrebno samozavest in ki bi bila dokaz, da lahko igramo na visoki ravni. Vsi se zavedamo napak s prvega turnirja in to bomo skušali popraviti. Imamo še vse možnosti, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo in vsi želimo doseči ta pomemben cilj. Na zadnjih treningih so bila dekleta zelo motivirana, videl sem, da želijo popraviti stvari, da so osredotočena na tehnične elemente in da želijo igrati na višji ravni.”

Morijeva: Zelo smo si otežile delo

Tudi kapetanka slovenske izbrane vrste Eva Mori se zaveda, da dekletom ne bo lahko, a je prepričana, da je nastop na evropskem prvenstvu še dosegljiv: “Zelo smo si otežile delo in nismo pričakovale takšnega rezultata. Zdaj nam ne preostane drugega, kot da gremo v Zenico odločene, da poizkusimo zmagati na vseh treh tekmah. Vem, da nam lahko uspe. V Mariboru smo zdaj štiri dni garali za to. Odhajam s pozitivnimi občutki in upam, da se nazaj vrnemo z vozovnico za EuroVolley.”

Darja Eržen je vprašljiva za nastop v Zenici. Foto: CEV

Zamenjave za Erženovo ni

V Zenico bo odpotovalo štirinajst odbojkaric, Chiappini pa v tem trenutku še ne ve, ali bo na turnirju lahko računal na korektorico Darjo Eržen, ki si je tik pred koncem tekme s Češko poškodovala prst. Erženova zadnje dni trenira po posebnem programu, stika z žogo praktično ni imela, vseeno pa v našem taboru upajo, da bo lahko pomagala reprezentanci. Prave zamenjave za 23-letno odbojkarico, ki se je na prvem turnirju v Latviji izkazala z dobrimi predstavami, slovenski selektor nima. Že na pripravljalnih tekmah neposredno pred začetkom kvalifikacij se je namreč poškodovala tudi Nika Markovič.

Turnir Zenici bodo Slovenke odprle v petek proti Latviji. Tekma si boste lahko ob 17. uri lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na Sportklubu.

Reprezentanca Slovenije: Eva Mori, Sara Najdič (podajalki), Darja Eržen (korektorica), Saša Planinšec, Tina Grudina, Mirta Velikonja Grbac, Brina Bračko (srednje blokerke), Monika Potokar, Eva Zatković, Žana Zdovc Sporer, Lorena Lorber Fijok, Naja Boisa (sprejemalke), Leja Janežič, Anja Mazej (prosti igralki).

Komentari

Vaš komentar