V Taboru boljši tudi od Turkov

Odbojka 20. Avg 202218:36 > 18:52 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Po gladki zmagi nad Egiptom je dan kasneje v mariborski dvorani Tabor padla tudi Turčija.

Slovenski odbojkarji so pod vodstvom selektorja Gheorghjem Cretuja pripravljano tekmo proti Turkom začeli silovito. V prvem nizu so gostom dovoli le 13 točk.

Veliko bolj izenačeno je bilo v drugem nizu. Turki so pretili vse do konca, končnica pa je vseeno pripadal Tinetu Urnautu in druščini (26:24).

Slovenija: Štern T. 18, Pajenk 12, Kozamernik 8, Gasparini, Vinčić 1, Štalekar 1, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Ropret, Urnaut 9, Čebulj 14, Možič 1. Selektor: Gheorghe Cretu.

Turčija: Toy, Gungor, Bostan, Subasi 8, Lagumdzija M. 7, Eksi 1, Lagumdzija A. 21, Gunes 4, Bayraktar, Tumer 4, Gurbuz, Done, Ulu 5, Bulbul. Selektor: Nedim Ozbey.

Turki so v tretjem nizu izkoristili rahel padec zbranosti domačih in z zmago s 25:21 znižali izid v nizih, vseeno pa zmaga Slovencev ni bila ogrožena.

Slovenci so bili od leta 2015 trikrat srebni na evropskih prvenstvih, zato ciljajo na odličje tudi na svetovnem prvenstvu. Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Četrti niz smo bili spet priča enosmernemu prometu. Turki so dosegli le točko več kot v prvem nizu in morali priznati premoč slovenski četi.

Cretu: Tekma pokazala, da smo na pravi poti

“Kot sem že večkrat dejal je ključno to, da ekipa najde svoj ritem igre. Ti igralci namreč že dolgo niso igrali prave tekme in mislim, da so v tej postavi skozi celo letošnje poletje odigrali le dve tekmi. Prvič so se znašli v taki situaciji, v preteklih letih so bili skupaj od začetka in vse je teklo po ustaljenih tirnicah. To se nam za zdaj še pozna, a kljub temu smo odigrali zares dober prvi niz. Tekmecem nismo dali dihati, niso mogli izkoristiti niti napadov po sprejemu. Na drugi strani smo mi po sprejemu zelo dobro napadali. Je pa današnja tekma pokazala, da smo na pravi poti, nasprotnik je bil precej težji kot včeraj. Želel sem si, da bi Turčija igrala na visoki ravni, da bi bila agresivna in tako je bilo. Ima namreč izkušene igralce in po mojem mnenju je bila ta tekma prav takšna, kakršno smo v tem trenutku potrebovali, torej pritisk nasprotnika s servisom, napadi preko enega najboljših korektorjev v Evropi. To smo iskali, to je bila za nas dobra priprava,” je po prvih dveh pripravljalnih tekmah v Mariboru povedal slovenski selektor Cretu.

Gheorghe Cretu
Gheorghe Cretu Foto: Jure Banfi

Še Iran, nato pa bo šlo zares

Slovence pred začetkom svetovnega prvenstva, ki ga bo ob Poljski gostila tudi Slovenija, čaka še ena pripravljalna tekma. V torek se bodo v Stožicah pomerili še z Iranom, ki se ta konec tedna mudi na Wagnerjevem memorialu.

Seznam slovenske reprezentance (14):
Podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret

Korektorja: Tonček Štern, Mitja Gasparini

Blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar

Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern, Jan Klobučar

Prosti igralec: Jani Kovačič

Spored slovenskih tekem v skupinskem delu SP – Stožice:
Petek, 26. avgust:
20.30 Slovenija – Kamerun

Nedelja, 28. avgust:
20.30 Francija – Slovenija

Torek, 30. avgust:
20.30 Slovenija – Nemčija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!