Velika pridobitev v slovenski odbojki

Odbojka 8. Mar 20239:48
Foto: FIVB

Ne le nov format pokalnega tekmovanja, v soboto bo velenjski Rdeči dvorani prvič v zgodovini slovenskih klubih tekmovanj na delu tudi odbojkarski VAR, ki je velika pridobitev za slovensko odbojko.

Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) so si že dalj časa prizadevali, da bi slovenska klubska tekmovanja modernizirali. Začeli so s statistiko v živo, zdaj pa bo sodnikom na največjih tekmah pomagala tudi tehnologija – “video challenge”, ki mu lahko v šali rečemo tudi odbojkarski VAR.

“Tehnologijo, ki jo že dolgo videvamo na mednarodnih tekmah, bomo lahko zdaj videli na delu tudi v Sloveniji. Težnja po tem je bila živa že dolgo časa, a vse skupaj je povezano tudi s financami. Te smo zdaj zagotovili in kupili challenge, ki bo dodal k regularnosti tekmovanj in tekem,” pove generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Velenje ne bo oder za učenje

Povedal je, da bodo za rokovanjem z njim organizirali tekmovanje, v Velenju pa bodo za preverjanje posnetkov sumljivih žog še vedno skrbeli tuji strokovnjaki.

“Zavedamo se, da je vložek velik, da mora zadeva delovati na najvišjem nivoju. Na tekih tekmah se ne moreš učiti in preizkušati zadev, v nadaljevanju pa bodo pred zasloni sedeli slovenski ljudje. Prihajajo iz krogov odbojke,” je dodal.

Na OZS se zavedajo, da en komplet te tehnologije premalo, da bi bil challenge sistem prisoten na vseh tekmah, bo pa zagotovo na delu tudi v zaključnih bojih državnega prvenstva.

Komentari

Vaš komentar