Zamenjavo za Ikhbayrija našli v Murski Soboti

Odbojka 26. Maj. 202210:01 > 10:03
Delite:
Korektorsko linijo bosta v prihodnji sezoni pri MAriboru tvorila Connor McConnell in Sani Adžović. Foto: OK Merkur Maribor

Pri Merkur Mariboru so našli zamenjavo za Ahmeda Ikhbayrija, ki bo v prihodnji sezoni igral v Južni Koreji. Štajerci so nastalo vrzel na mestu korektorja zakrpali s Kanadčanom Connorjem McConnellom, so sporočili v vrst Maribora, ob tem pa dodali, da v ekipi ostaja tudi korektor Sani Adžović.

McConnell se je v pretekli sezoni v Slovenijo preselil iz kanadske univerze University of New Brunswick, kjer je nekaj let igral tudi skupaj s slovenskim blokerjem Erikom Kodričem. Minulo sezono je uspešno branil barve Panvite Pomgrad. V slovenskem državnem prvenstvu je dosegel kar 385 točk, kar je v povprečju naneslo več kot štiri točke v vsakem nizu.

Pretehtal je pogovor s Škorcem

“Maribor ima mlado in perspektivno ekipo, ki v prihajajoči sezoni veliko obeta. V preteklih letih so se borili za naslov prvaka in za igralca je to tisto, kar iščeš v ekipi. Po pogovoru s trenerjem Škorcem sem se odločil igrati za OK Merkur Maribor, saj mi je bila zelo všeč njegova miselnost do treningov in način, kako želi vnesti kulturo zmagovalne ekipe,” je ob podpisu povedal 23-letni Kanadčan.

“Na položaju korektorja smo našli zamenjavo za Ahmeda v kanadskem McConnellu, ki je prejšnjo sezono zelo dobro odigral v Murski Soboti. V njem smo videli, da bi lahko zelo dobro vklopil v našo mlado sredino, saj gre za dobrega, mladega, delovnega odbojkarja,” pa je njegov prihod pozdravil tudi trener Sebastijan Škorc.

Merkur Maribor 2022/2023:

Podajalca: Gregor Pernuš, Nejc Najdič

Blokerja: Miha Fink, Janž Janez Kržič

Sprejemalec: Rok Bračko

Korektorja: Connor McConnell, Sani Adžović

Libera: Žiga Kumer, Jaka Jevšnik

Trener: Sebastijan Škorc

Komentari

Vaš komentar