Predstava za v učbenike: sanjski večer končal v solzah

Liga prvakov 23. Maj 20229:00 0 komentarjev
Foto: CEV

Zapomnite si ime. Kamil Semeniuk. Če zanj še niste slišali, boste v prihodnosti še velikokrat. Ne samo v klubski odbojki, ampak tudi v poljski reprezentanci, kjer bo prevzel dirigentsko palico upokojenega dolgoletnega kapetana Michala Kubiaka.

Za kako vrhunskega igralca gre, je pokazal tudi skoraj 10 tisoč glavi množici v ljubljanskih Stožicah, kjer je praktično sam premagal odlični Trentino. V treh nizih je dosegel 27 točk, kar je kar devet točk v vsakem nizu, za ta dosežek pa je v napadu porabil le 35 žog.

“Presečen sem, da sem lahko del tako izjemne ekipe,  kot je Zaksa. Imeli smo odličen taktičen načrt, vse se je poklopilo in na koncu zanesljivo zmagali. Večer še ni končan, čas je za slavje,” je po poljskem zmagoslavju povedal 25-letni Semeniuk, ki je bil po koncu tekmovanja upravičeno izbran tudi za najkoristnejšega igralca (MVP).

Individualna nagrada mu veliko pomeni, a še bolj je vesel, da je Zaksa ubranila naslov. To je uspelo šele četrti ekipi v zgodovini lige prvakov. “Vedno je lepo dobiti tako nagrado, a naziv MVP ni le zame, ampak za celotno ekipo. Garali smo skupaj celotno sezono. Brez ekipe, kot jo imam tukaj, ne bi mogel pokazati tega, kar sem danes,” je v slogu šampionov pohvalil tudi soigralce.

Foto: CEV

Naslednja postaja Perugia? Semeniuk ostal skrivnosten

Glede na to, da se veliko govori, da bo poljski zvezdnik kariero nadaljeval pri zvezdniški Perugii, smo ga vprašali, če je že odigral zadnjo tekmo v dresu Zakse. Nenazadnje je po zadnji točki na tekmi tudi zajokal in pomahal svojim navijačem, a Semeniuk se ni dal in ostal pri dogovoru, ki ga imata najverjetneje z agentom, da se njegove selitve v Italijo za zdaj še ne omenja.

“Videl sem nekaj člankov, ki so govorili o tem, a za zdaj ni čas za govor o moji prihodnosti. Želim se poveseliti z ekipo, ki mi je dala toliko priložnosti in pripomogla, da sem postal odbojkar, kot sem v tem trenutku. Zdaj je čas za slavje, čez kakšen mesec pa bo vse jasno,” je ostal skrivnosten Semeniuk.

Foto: CEV

Za ekipo Zakse ni le izjemen večer, imela je izjemo tudi celotno sezono. Prišla je do treh lovorik, prav na zadnji tekmi sezone pa je ubranila še evropski naslov. Če bo Semeniuk res odšel v Italijo, si lepšega slovesa od poljske ekipe, ne bi mogel želeti. Popolna tekma, tako za Zakso kot tudi zanj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!