Nekdanja slovenska reprezentantka okrepila GEN-I Volley

Odbojka 3. Jan 202419:40 0 komentarjev
Žana Zdovc Sporer
Žana Zdovc Sporer Foto: Aleš Oblak

GEN-I Volley se je po novem letu okrepil na mestu sprejemalke. V Novo Gorico se seli 21-letna Žana Zdovc Sporer, ki se po letu 2018 vrača na slovenska igrišča.

Nekdanja članska reprezentantka, v njej je velikanski potencial videl predvsem zdaj že nekdanji slovenski selektor Alessandro Chiappini, je članske korake naredila v vrstah Formisa, leta 2019 pa jo je kot velikanski talent na Poljsko zvabila ekipa Legionovie, kjer pa se nikoli ni resneje prebila v ospredje.

Sledila je selitev v Belgijo k ekipi Tchalou, na zadnje pa je igrala za zagrebško Mladost, kjer pa ni dobila prave priložnosti.

Žana bo pri GEN-I Volleyju zaostrila konkurenco na mestu sprejemalke, kjer se bo za igralne minute udarila s Pio Blažič, Žano Godec in mlado Hano Podbršček. Za goriške strele bi morala igrati tudi Hrvatica Karla Klarić, a so zaradi poškodbe predčasno prekinili pogodbo.

GEN-I Volley bo v novo leto vstopil tudi z novo prosto igralko. Anjo Mazej, ki se je odločila, da ima trenutno dovolj odbojke, je zamenjala Američanka Alisa Kim.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!