Maribor ima novo okrepitev, prihaja reprezentant

Nogomet 3. Jan 202417:31 2 komentarja
Foto: Profimedia

Tretje poglavje zimskega kadrovanja v Mariboru. V Ljudski vrt prihaja litovski reprezentant Pijus Širvys.

Čeprav se uradno še ni niti začel, je zimski prestopni rok v Ljudskem vrtu že v polnem zamahu.

A tisti, ki mislijo resno z zimsko prenovo ekipe, so že morali zavihati rokave in tako je tudi v Mariboru, ki sta ga že okrepila Maks Barišić in Lan Vidmar, tretja okrepitev pa je prvi tujec v letu 2024.

Dres NK Maribor bo tako v prihodnje nosil reprezentant Litve Pijus Širvys. Gre za 25-letnega nogometaša, ki bo zaostril konkurenco na položaju desnega bočnega branilca, kjer ima trener Ante Šimundža ob dlje časa poškodovanem Martinu Milcu na voljo samo Andraža Žiniča. Moštvu se bo Litovec pridružil že na današnji večerji pred začetkom priprav.

“Glede na to, da smo na desni strani zelo okrnjeni, saj imamo trenutno na voljo le Žiniča, smo potrebovali rešitev za povečanje konkurence. Milec se namreč postopoma vrača po dolgi, neprijetni poškodbi in je še vprašljivo, kako dolgo bo trajalo okrevanje. Igralcev, kot je Pijus, ni veliko na tržišču. Prihaja kot prost igralec, ki redno igra za državno reprezentanco in ima spoštljivo statistiko. Po opravljenem skavtingu in pridobljenih informacijah tudi značajsko ustreza našim zahtevanim merilom,” je ob podpisu pogodbe, ki bo Litovca na Maribor vezala do poletja 2026, razmišljal športni direktor vijolic Marko Šuler.

Foto: Guliverimages

Prihaja branilec, ki zna zadeti

Sirvys je napadalno usmerjeni bočni branilec, ki je v lanski sezoni litovskega prvenstva dosegel kar sedem golov in prispeval šest asistenc. S Panevezysom je osvojil tudi državno krono. Dobre predstave so mu odprle tudi vrata litovske reprezentance, kjer se je uveljavil v velikem slogu in na enajstih tekmah dosegel že tri zadetke.

Prav vse gole je dosegel v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu, ko je dvakrat zadel za edino zmago Litve v boju za Euro 2024, ko je padla Bolgarija (2:0), v polno pa je meril tudi ob remiju z Madžarsko (2:2).

Guerrico in Castro v Rogaško?

Na izhodnih vratih NK Maribor še vedno ni večjih sprememb. Ignacio Guerrico in Erico Castro sta sicer želji Rogaške, a je realizacija posla, po katerem bi se v bližnjo soseščino preselila kot posojena nogometaša, še daleč.

Razlog je po naših informacijah ta, da omenjena nogometaša nista najbolj navdušena nad selitvijo v zadnjeuvrščeno ekipo Prve lige Telemach.

Erico Castro se poslavlja od NK Maribor. Foto: Jure Banfi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje