Fincu med brutalno olimpijsko preizkušnjo zamrznila moškost

Peking 2022 20. Feb 202221:59 0 komentarjev
Remi Lindholm (Foto: GEPA/Guliverimage)

Remiju Lindholmu letošne olimpijske igre v Pekingu ne bodo ostale v najlepšem spominu. Finski tekač na smučeh je namreč na sobotni tekmi zaradi hudega mraza utrpel nenavadno, a zelo bolečo poškodbo.

Sklepna tekma smučarskih tekačev je bila zaradi hudega mraza skrajšana za kar 20 kilometrov. Četudi se je živo srebro v Zhangjiakouu spustilo na “le” deset stopinj pod ledišče, pa je bil mraz realno precej ostrejši zaradi močnega vetra.

Nizke temperature niso prizanesle finskemu tekmovalcu Remiju Lindholmu, ki mu je po pisanju britanskih medijev med brutalno preizkušnjo zamrnila moškost.

“Lahko si predstavljate, kaj je bilo pod ledom, ko sem prečkal ciljno črto,” je dejal smučarski tekač, ob tem pa presenetil s priznanjem, da se mu omenjena poškodba ni primerila prvič. Nekaj podobnega je namreč doživel pred vsega štirimi meseci na domačem tekmovališču v Ruki.

“Tokrat je bilo še veliko hujše. Bolečina je bila nevzdržna,” je povedal 24-letnik, ki mu je kljub temu uspel 28. dosežek na tekmi.

Kot še poročajo britanski mediji, je zdravniško osebje Lindholmu nemudoma prihitelo na pomoč s termoforjem, nesrečnik pa sedaj upa, da poškodba le ni tako huda, da bi mu preprečila, da bi si nekoč lahko ustvaril družino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!