Izjemen biatlonski uvod Norvežanom, polom Slovencev

Biatlon 5. Feb 202211:15 > 11:18 0 komentarjev
Veselje Norvežanov. Foto: guliverimage

Norveška mešana štafeta je zmagovalka prve biatlonske preizkušnje na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu. Srebro so osvojili Francozi, bron pa Rusi. Slovenska štafeta ni imela svojega dneva.

Slovensko ekipo so sestavljali Polona in Živa Klemenčič, Jakov Fak ter Miha Dovžan. Biatlonca svoje priložnosti nista dočakala, saj je Živa Klemenčič po slabem strelskem nastopu v stoje zaostala za več kot krog za tekmeci.

Tekma povna preobratov, ki je bila napeta povsem do konca. Najprej so bili v daleč najboljšem položaju Norvežani, nato Italijani, kasneje tudi Francozi in Rusi. V zadnji krog so prišli prvi biatlonci Ruskega olimpijskega komiteja z Edvardom Latipovim, a kmalu sta se mu pridružila Francoz Quentin Fillon Maillet in Norvežan Johannes Thingnes Boe. Trojica je odločila o prvem biatlonskem olimpijskem prvaku v Pekingu.

V sam zaključek so biatlonci prišli povsem poravnani, v zaključnem sprintu pa je največ moči ostalo Norvežanu Boeju, ki je za devet desetink ugnal Francoza, Rus je zaostal sekundo in pol. Norvežani so postali prvi olimpijski prvaki v biatlonu v Pekingu, nastopili so v zasedbi Marte Roeiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Boe in Johannes Thingnes Boe.

Na četrto mesto so se uvrstili Švedi, na peto pa Nemci. Slovenska četverica je tekmovanje zaključila na zadnjem 20. mestu.

Biatlon, mešana štafeta, 4×6 km:

ZLATO: Norveška
SREBRO: Francija
BRON: Ruski olimpijski komite

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!