Kamila Valijeva ostala brez medalje

Peking 2022 17. Feb. 202217:59 > 18:03
Delite:
Valijeva. Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images via Guliverimage

Rusinja Ana Ščerbakova je nova olimpijska prvakinja v umetnostnem drsanju. Sedemnajstletna Moskovčanka je po kratkem in današnjem prostem programu v Pekingu prejela oceno 255,95, druga je bila njena rojakinja Aleksandra Trusova (251,73), tretja pa Japonka Kaori Sakamoto (233,13). Favoritinja Kamila Valijeva je ostala brez medalje.

Valijeva je v prostem programu povsem odpovedala. Njen današnji plesni nastop na Ravelov Bolero se ji je povsem izjalovil, naredila je kopico napak in tekmo končala na četrtem mestu, kar pomeni, da bodo najboljše tri umetnostne drsalke v kitajski prestolnici prejele kolajne.

Mednarodni olimpijski komite je že pred dnevi sporočil, da odličij in cvetja ne bodo podelili v času iger, če bo Valijeva, sicer vodilna po kratkem programu, na stopničkah.

Valijeva je bila pred šestimi tedni na ruskem državnem prvenstvu v Sankt Peterburgu pozitivna na prepovedano snov trimetazidin. Pozitiven test je laboratorij na Švedskem označil šele dan po tem, ko je Valijeva pomagala Rusom zmagati v ekipnem tekmovanju in le nekaj ur pred podelitvijo medalj, ki je bila nato prestavljena.

Umetnostno drsanje, prosti program, ženske:

ZLATO: Ana Ščerbakova (ROK)

SREBRO: Aleksandra Trusova (ROK)

BRON: Kaori Sakamoto (Jap)

Komentari

Vaš komentar