Lanišek ostal tudi brez ekipne tekme

Peking 2022 13. Feb 202214:50 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Hannah Mckay via Guliverimage

Na olimpijskih igrah v Pekingu je pred smučarji skakalci le še ena preizkušnja. Jutri bo na sporedu ekipna tekma na veliki skakalnici. Znana je četverica, ki bo napadala že sedmo kolajno slovenskih športnikov na Kitajskem.

V precej okrnjeni konkurenci na današnjih trening skokih sta se za četrto mesto v reprezentanci za ekipno tekmo pomerila Anže Lanišek in Cene Prevc. Na koncu je bil uspešnejši slednji, ki je dve trening seriji dobil, v prvi pa je bil četrti. Lanišek je dosegel 2., 4. in 8. rezultat.

Mlajši od bratov Prevc se je v ekipi za jutrišnjo tekmo pridružil bratu Petru ter Timiju Zajcu in Lovru Kosu. Glavni trener Robert Hrgota je že po kvalifikacijah za posamično tekmo v petek napovedal, da se bo v soboto najslabši od Slovencev danes na treningu za edino preostalo mesto med četverico pomeril z Laniškom. Na sobotni tekmi je Zajc zasedel šesto, Peter Prevc deseto, Lovro Kos enajsto, Cene Prevc pa 12. mesto.

Ekipna tekma se bo začela ob 12. uri, Slovenija pa je sodeč po skokih na veliki skakalnici ena izmed kandidatk za kolajno. Zanje pa se bodo borile še reprezentance Avstrije, Nemčije, Norveške, Japonske in Poljske ter skakalci Ruskega olimpijskega komiteja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!