Mikaela Shiffrin: Verjetno sem bolj breme za ekipno tekmo

Peking 2022 17. Feb. 20228:29 > 8:51
Delite:
Foto: Guliverimage

Po odstopu na kombinacijskem slalomu bo Mikaela Shiffrin katastrofalne olimpijske igre skušala zapečatiti s kolajno na ekipni tekmi. Kljub zelo slabim nastopom je Američanka, vsaj pred mikrofonom, ohranila odlično razpoloženje.

Američanka je na olimpijske igre v Peking prišla z visokimi apetiti. Nekateri so ji napovedovali celo kolajne v vseh petih disciplinah, utegne pa se zgoditi, da iz Kitajske odide praznih rok.

Zvezdnica svetovnega pokala v alpskem smučanju je na veleslalomu odstopila, enak scenarij jo je čakal tudi na slalomu, potem pa se je morala na superveleslalomu zadovoljiti z 9. mestom ter smuk zaključila kot osemnajsta.

Kljub konstantnim razočaranjem v zadnjih dveh tednih se je na kombinacijskem smuku zbrala in bila celo na 5. mestu, torej močno v igri za kolajno, pa je slalomski del kombinacije danes preveč intenzivno napadla in … izpadla.

“Preveč sem bila agresivna, še preden bi lahko našla svoj pravi ritem, kar me je stalo odstopa,” je potožila na vprašanje, kaj je šlo narobe in se na pripombo, če namerava za ZDA vseeno nastopiti na ekipni tekmi v soboto, duhovito odzvala:

“Bom, ampak tako ali tako sem verjetno bolj v breme. Jezus, verjetno bi mi še najbolj ustrezal smuk, … tako bi vsaj lahko imela možnost, da pridem do cilja.”

Na lepe želje novinarke, ki ji je zaželela srečo, je Mikaela ohranila dobro voljo: “Hvala, več kot očitno jo bom potrebovala!”

Komentari

Vaš komentar