Presenetljivi rezultati prvega treninga smuka v Pekingu

Alpsko smučanje 3. Feb 20228:33 > 8:36 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Alpski smučarji so na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Yanqingu opravili prvi preizkus nove smukaške proge. Najboljši čas uvodnega treninga smuka pred nedeljskim bojem za olimpijske kolajne v kraljevski disciplini je postavil Švicar Stefan Rogentin. Trije Slovenci so bili na progi z imenom Rock (Skala) v ozadju. Šlo je za premiero. Smučarji smukaške proge v okrožju Yanqing, ki bo gostila tudi superveleslalom, še nikoli poprej niso preizkusili.

Tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju na njej še niso izpeljali. Zaradi pandemije novega koronavirusa je odpadla lanska olimpijska generalka.

Posebne snežne razmere, tekmovanje poteka na umetnem snegu, so za alpske smučarje predstavljale precejšen izziv. Veliko izidov današnjega treninga je bilo uradno neveljavnih, saj tekmovalci, tudi štirje najhitrejši danes, proge niso odpeljali pravilno.

Rogentin je sicer progo prevozil s časom 1:44,00 minute, ne tako znano ime v svetu alpskega smučanja Španec Adur Etxezarreta, ki je v svetovnem pokalu najvišje segel s 47. mestom, je na drugem mestu zaostal osem stotink, tretji čas je postavil Christof Innerhofer iz Italije, njegov zaostanek je znašal 26 stotink.

Kline najboljši Slovenec

Boštjan Kline je bil 28. (+1,94), Nejc Naraločnik 44. (+3,44) in Miha Hrobat 49. (+4,28). Najboljši slovenski smukač Martin Čater je zaradi okužbe z novim koronavirusom ostal doma v Sloveniji.

Alpski smučarji bodo pred olimpijskim smukom opravili še dva treninga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!