Prve težave slovenskih olimpijcev v Pekingu

Peking 2022 28. Jan 202213:05 > 01. Feb 2022 11:43
Foto: Guliverimages

Po pestrem prvem dnevu na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pekingu je v olimpijsko vas Zhangjiakou prispela ekipa tekačev in tekačic na snegu. Štirinajst oseb, med katerimi je sedem športnikov in športnic, se je danes popoldne po lokalnem času, vselilo v prostore slovenske stavbe.

Vsi člani ekipe, med katerimi danes ni bilo Eve Urevc in Anite Klemenčič, ki bosta zaradi okužbe z koronavirusom na
prizorišče prispeli v prihodnjih dneh, se počutijo dobro.

“Rahlo so utrujeni, pot namreč traja slabih 30 ur, a veseli da so končno prispeli na prizorišče največjega športnega dogodka na svetu. Za nekatere izmed njih bo to prva olimpijska izkušnja medtem, ko so nekateri čar iger v preteklosti že izkusili,” so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Sicer je olimpijska vas Zhangjiakou ena izmed treh, kjer bodo v času od 27. januarja, ko so se vasi uradno odprle pa do zaključka iger, bivali najboljši zimski športniki in športnice na svetu. V tej bo sicer nastanjen večji del slovenske olimpijske reprezentance z izjemo alpskih smučarjev, ki bodo bivali v vasi Yanqing, ki je od Zhangjiakou oddaljena slabih 70km.

“Razen mrzlega vremena, temperature dosežejo tudi do -20 stopinj celzija ter dnevnih PCR testov, pri katerih prostovoljci niso najbolj sočutni ko pride do jemanja vzorcev, so se organizatorji resnično potrudili, da olimpijske igre izpeljejo karseda uspešno in brez večjih težav,” poudarjajo pri OKS.

Dodajajo, da slovenske odprave zimska vasica ni pustila ravnodušne: “Zimska vasica, z manjšimi apartmaji, osrednjim trgom z raznimi trgovinami, frizerskim salonom, manikuro, pošto, banko in drugimi aktivnostmi za udeležence je dokaz, da so olimpijske igre najbolj poseben športni dogodek na svetu. Kljub strogim ukrepom, varnostni razdalji in maskam je čar olimpijskih iger, sicer v manjši meri, še vedno prisoten.”

Centrih in Košir v osami

Medtem pa je vodstvo olimpijske reprezentance prejelo obvestilo, da je serviser deskarske ekipe Darko Centrih pozitiven tudi na tretjem testu na novi koronavirus. Drugi test mu je namreč pokazal negativni rezultat. Tudi Darko je zaenkrat brez simptomov in se počuti dobro zato so ga premestili v izolacijski hotel, kjer se že nahaja slovenski deskar, Žan Košir.

Komentari

Vaš komentar