Slovenske olimpijce sprejeli še v Kranjski Gori

Peking 2022 18. Feb 202220:28 > 19. Feb 2022 8:55 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer / OKS

Na sprejemu v Kranjski Gori so danes navijače pozdravili še skakalci Lovro Kos, Timi Zajc ter Peter in Cene Prevc, ki so se z olimpijskih iger v Pekingu vrnili s srebrno medaljo na ekipni tekmi. Peter Prevc in Zajc pa sta bila še zlata v mešani ekipni tekmi. Na sprejem so prišli tudi smučarski tekači, alpski smučarji in deskarja prostega sloga.

Sprejem je potekal v olimpijski vasici v Kranjski Gori, Olimpijski komite Slovenije pa je ljudi raje povabil, naj ga zaradi trenutnih epidemioloških razmer spremljajo prek spleta. Kljub temu se jih je nekaj zbralo tudi v središču Kranjske Gore.

Navijače so prišli pozdravit skakalci Kos, Zajc in brata Prevc, ki so bili na olimpijski ekipni preizkušnji skakalcev drugi. Z reprezentančnimi kolegi je bil tudi Anže Lanišek, ki sicer ni skakal na ekipni tekmi.

Fotogalerija:

Foto: Aleš Fevžer / OKS

Peter Prevc, ki je poleg tega osvojil še zlato na mešani ekipni tekmi skupaj z Zajcem ter Uršo Bogataj in Niko Križnar, je dejal, da si najprej želi kakšen prost dan, nato pa uspešno nadaljevanje sezone do finala svetovnega pokala v Planici.

Njegov brat Cene pa je izpostavil pomen trdega dela skakalcev in tudi drugih olimpijcev, da jim je uspelo to, kar so dosegli. Dodal je, da sezone še ni konec.

Na sprejemu tudi tekači in smučarji, a brez srebrnega Kranjca

Od smučarskih tekačev so prišli Miha Šimenc, Miha Ličef, Vili Črv, Janez Lampič in Anamarija Lampič. Kljub temu da sama ni osvojila medalje, je Lampičeva dejala, da je sedem odličij za majhno Slovenijo zelo velik dosežek. Nasmejana Anamarija Lampič je na pretekla dva tedna gledala pozitivno: “Mogoče tekači nismo dosegli vrhunskih rezultatov, so jih pa zato vsi drugi, sedem medalj za majhno Slovenijo je zelo velik dosežek”.

Olimpijske igre v Pekingu se niso izšle po željah Anamarije Lampič. Foto: Aleš Fevžer/OKS

V Kranjsko Goro so prišli tudi nekateri alpski smučarji, ki so se že vrnili v domovino. Med njimi je bila tudi Meta Hrovat, ki je kot domačinka vsem izrekla dobrodošlico v Kranjski Gori. Povedala je, da je v drugi vožnji olimpijskega veleslaloma, v kateri je imela četrto izhodišče iz prve vožnje, dala vse od sebe. Končno sedmo mesto je označila za lep rezultat.

Sprejema so se udeležili tudi specialista za hitre discipline Boštjan Kline in Nejc Naraločnik ter deskarja prostega sloga Urška Pribošič in Tit Štante.

Olimpijcem sta se na sprejemu zahvalila predsednik OKS Bogdan Gabrovec in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Prejemnikom medalj in njihovim trenerskim štabom so olimpijski komite in sponzorji predali tudi čeke.

Iz Kitajske, kjer se bodo olimpijske igre zaključile v nedeljo, se je tako vrnila že večina slovenske olimpijske odprave. V Pekingu ostaja še peterica alpskih smučarjev, med njimi srebrni Žan Kranjec, ki bodo v soboto nastopili na paralelni ekipni tekmi. Smučarski tekačici Neža Žerjav in Anita Klemenčič pa bosta v nedeljo nastopili na preizkušnji na 30 kilometrov. Klemenčičeva bo nosila tudi slovensko zastavo na slovesnosti ob zaprtju iger.