Osaka bo denarno pomagala Haitiju

Posebni dogodki 15. Avg 202111:08
Naomi Osaka je nazadnje nastopila na domačih olimpijskih igrah. Foto: Guliverimage

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka je napovedala, da bo vse prihodke z nastopa na turnirju WTA v Cincinnatiju namenila žrtvam sobotnega potresa na Haitiju. Najbolje plačana igralka v karavani WTA in štirikratna zmagovalka turnirjev za veliki slam ima osebno povezavo s to karibsko državo, saj od tam prihaja njen oče.

Potres, ki je v soboto Haiti stresel z magnitudo 7,2, je zahteval najmanj 304 življenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP, velika je tudi gmotna škoda.

“Resnično zelo boli videti vse opustošenje, ki se je zgodilo na Haitiju. Počutim se, kot da si enostavno ne moremo privoščiti odmora od slabih novic,” je zapisala Osaka prek Twitterja.

“Ta teden bom zaigrala na turnirju WTA in vso denarno nagrado namenila pomoči Haitiju. Vem, da je kri naših prednikov močna, da bomo spet vstali,” je še zapisala prva zvezdnica tenisa.

Triindvajsetletna Naomi Osaka se je rodila na Japonskem, od koder je njena mati, od svojega tretjega leta pa živi v ZDA. Njen oče, Leonard Francois, pa prihaja s Haitija, blizu epicentra sobotnega uničujočega potresa.

Osaka je večkrat poudarila, da je odraščala tako z japonsko kot haitijsko kulturo. Njena stara starša ne znata angleško, tako da sta z njo govorila le kreolsko.

Turnir v Cincinnatiju je šele drugi za Osako, odkar si je vzela premor od tenisa zaradi duševnih težav.

Nazadnje je zaigrala na domačih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je na slovesnem odprtju tudi prižgala olimpijski ogenj. Njen lov na kolajno pa se je končal že v tretjem krogu.

Komentari

Vaš komentar