“89 kilogramov” težki Mvumbi glavna zvezda SP

Drugi športi 18. Jan 202111:31 0 komentarjev
Gauthier Mvumbi Thierry
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Aktualni svetovni prvaki Danci so v drugem srečanju skupine D brez vejih težav odpravili DR Kongo z 39:19. Znova je nase opozoril Gauthier Mvumbi Thierry.

Mikkel Hansen je bil prvi mož Danske z osmimi zadetki, toda glavna zvezda obračuna je bil impozantni krožni napadalec afriške reprezentance Gauthier Mvumbi Thierry.

Rokometaš, ki je s svojo pojavo na tekmi prvega krog proti Argentini postal viralna zvezda in svtovna senzacija, je bil na obračunu proti Dancem glavna tarča prisotnih fotoreporterjev.

Simpatični Mvumbi je tako kot proti Argentini dosegel štiri zadetka in pokazal, da navkljub svoji zajetni postavi zna igrati rokomet tudi proti najboljšim na svetu.

Spomnimo, da je ob imenu Mvumbija na uradni strani mundiala zapisano, da velikan iz Konga v višino meri vsega 176 centimetrov in tehta 89 kilogramov. Nekoliko bolj realen opis njegovih telesnih lastnostih je na straneh francoskega četrtoligaša Dreuxa, za katerega Mvumbi igra od minulega leta, kjer piše, da šteje 26 let, v višino meri 192 centimetrov in ima 110 kilogramov. Bržkone še vedno daleč od resnice, a še vedno veliko bolj natančno kot tistih “neverjetnih” 89 …