Aalborg in Barcelona finalista Lige prvakov

Rokomet 12. Jun 202120:00 > 20:09
Barcelona bo naskakovala deseti naslov. Foto: guliverimage

Aalborg in Barcelona se bosta jutri pomerila v finalu letošnje izvedbe Lige prvakov. V polfinalu v Kölnu so Danci premagali PSG s 35:33, Barcelona pa Nantes z 31:26.

Francoski predstavniki v rokometni Ligi prvakov danes niso imeli svojega dneva. Najprej so Parižani izpadli proti Aalborgu, potem pa je bila še Barcelona boljša od Nantesa.

Parižani so prvi polfinale bolje začeli in tudi dobili prvi polčas z rezultatom 15:13. V drugem polčasu so povedli že tudi za pet zadetkov, bilo je 22:17, prednosti pa niso uspeli obdržati. V zaključku so bili bolj zbrani Danci in srečanje dobili s 35:33.

Aalborg je prvi finalist. Foto: guliverimage

V vrstah Aalborga je bil najučinkovitejši posameznik Feeliy Claar z osmimi goli, pri Francozih pa je blestel Nedim Remilli s sedmimi zadetki.

Aalborg še nima naslova evropskega prvaka. Postali so celo prvi danski klub v zgodovini, ki se je uspel uvrstiti v veliki finale rokometne Lige prvakov.

V finalu bodo Danci igrali proti Barceloni, ki je bila boljša od Nantesa. Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc bodo tako pomemben del ekipe tudi jutri. Barcelona lovi jubilejno deseto zmago v Ligi prvakov. Pri Špancih sta bila Dika Mem in Aleix Gomez prva junaka obračuna, oba sta dosegla po pet zadetkov. Od Slovencev je bil strelsko najbolj razpoložen Jure Dolenec s štirimi, Makuc je dosegel tri, Janc pa en gol.

Rok Ovniček, ki igra za Nantes, je dosegel dva zadetka.

Sobota, 12. junij:

– polfinale:

Aalborg – PSG 35:33 (13:15)

Barcelona (Janc, Dolenec, Makuc) – Nantes (Ovniček) 31:26 (15:13)

– finale

Aalborg – Barcelona

Komentari

Vaš komentar