Bizarna reakcija selektorja, ki se ji čudi vsa Hrvaška

Reprezentance 23. Jan 202322:05
Hrvoje Horvat
Foto: Profimedia

Rokometaši Hrvaške so z zmago proti Bahrajnu (43:32) sklenili z nastopi na svetovnem prvenstvu in zasedli končno deveto mesto. Po tekmi je pred novinarski mikrofon stopil hrvaški selektor Hrvoje Horvat in poskrbel za nadvse bizarno reakcijo.

Hrvaški rokometaši so ostali brez tako želene uvrstitve v četrtfinale svetovnega prvenstva. Visoka zmaga proti Bahrajnu s 43:32 ni bila dovolj za osvojitev prvega oziroma drugega mesta v skupini 3, ki vodita v nadaljevanje tekmovanja.

Nejevolja hrvaške javnosti je bila zaradi tega precejšnja, a je razočaranje že kmalu nadomestilo veliko začudenje, za kar je s svojo izjavo poskrbel njihov selektor Hrvohe Horvat. “Izid prvega polčasa pove vse. Prejeli smo pet, šest golov preveč. Računali smo, da bomo vodili z vsaj sedmimi zadetki prednosti, a so bile noge pretežke, sodniki pa so tekmecu puščali predolge napade,” je uvodoma dejal Horvat, ki bi moral za napredovanje s svojimi igralci zmagati z vsaj 22 goli razlike.

Če je bila začetna izjava še povsem normalna, pa je vse skupaj postalo precej bolj nenavadno v nadaljevanju, ko je novinarka hrvaške televizije selektorja povprašala o nadaljevanju njegovega dela na hrvaški klopi. “Trenutno komaj čakam, da vidim svojo družino. Obljubil sem nekatere stvari, a o tem ne bi govoril,” je povedal 45-letnik, na novinarkino podvprašanje, ali še ima zaupanje domače zveze, pa odgovoril z nenavadno gestikulacijo.

“Nisem vas slišala,” je odvrnila novinarka, nakar ji je Hrovat odgovoril: “Kaj, ali je bila napaka? Odgovoril sem vam.” Kot pišejo hrvaški mediji, se je kasneje izkazalo, da zagotovo ni prišlo do tehničnih težav, temveč je selektor ob svojem odgovarjanju na vprašanje zgolj odpiral usta.

Komentari

Vaš komentar