Kljub stalnemu brnenju telefona do poletja na počitnicah

Rokomet 28. Feb 20249:00 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Dva tedna po nepričakovanemu slovesu od hrvaškega rokometnega prvoligaša Nexe Našice smo se pogovarjali s slovenskim strokovnjakom Brankom Tamšetom. Med drugim nam je zaupal, da ga v tem trenutku delo trenerja ne mika, toda ...

Sezona s 25 tekmami in le dvema porazoma, predlani pa največji evropski uspeh v zgodovini kluba.

To je hiter življenjepis Branka Tamšeta na klopi Nexeja v triletnem delovanju v Slavoniji. Predčasno in presenetljivo slovo od klopi hrvaškega izzivalca Zagrebu je Velenjčana vsekakor “presekal”, a skuša v tem najti pozitivne stvari. Vzel si bo premor za več preživetih trenutkov z družino in potem začel iz ničle.

“Če me karkoli vrže s stola”

“Telefona mi še zmeraj brnita, je kar nekaj zainteresiranih klubov, pa tudi določene reprezentance, a po vsej verjetnosti do poletja ne bom delal nikjer,” je za Sportklub povedal priznani rokometni delavec, ki je doslej kot trener služboval pri Gorenju, Celju, Zagrebu in katarskem Al Rayyanu.

FOTO: Guliverimage

Vprašali smo ga, če se mu je po ne ravno prijetnem slovesu od Našic rokomet morda zagnusil. “Ne, sploh ne! Lahko bi začel že jutri, ampak enostavno si želim vzeti nekaj predaha, biti z družino, ker to doslej ni bilo možno. No, če pa pride kakšna taka ponudba, ki bi me vrgla s stola, se lahko vrnem na klop in vodim tekme že čez dan, dva, morda pet. Toda še najraje bi neko zgodbo začel na začetku sezone,” dodaja Tamše.

Na klop Nexeja so ga zamenjali z nekdanjim slovenskim selektorjem, Črnogorcem Veselinom Vujovićem. “Z Veselinom sva zelo dobra prijatelja, med nama vlada medsebojno spoštovanje. Velikokrat v karieri je dokazal, da lahko naredi dober rezultat. Njemu in ekipi Našic privoščim le najboljše,” je 46-letni Šalečan nakazal, da bo še naprej navijač kluba iz Slavonije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!