Branko Tamše razkril, kdo je kriv za njegov odhod

Rokomet 18. Feb 202414:42 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Po treh letih se je era Branka Tamšeta na čelu slavonskega kluba Nexe Našice danes presenetljivo zaključila. Kljub odličnim rezultatom, je slovenski rokometni strokovnjak spet na "trgu". Imeli smo srečo, da smo ga dobili na zvezo, saj mu – kot pravi sam – že celo popoldne brnita oba telefona.

Tamše je klub iz bližine Osijeka do največjega uspeha popeljal v svoji drugi sezoni na klopi Nexeja.

Hrvaškega predstavnika je takrat vodil na zaključni turnir četverice EHF evropske lige v Lizboni, kjer so po porazih proti Magdeburgu in Wisli iz Plocka osvojili spodobno četrto mesto.

“Presenečen sem. Ne poznam enega samega trenerja, ki bi po enem porazu v sezoni, trajajoči sedem mesecev, pričakoval razrešitev dolžnosti. Tako je pač življenje. Če so imeli v klubu koga pripravljenega vnaprej, da me zamenja? Zanimivo vprašanje, na katerega nimam odgovora. Nisem imel takega občutka, saj ni bilo razloga, da bi bil prisoten,” je za Sportklub povedal šokirani Tamše.

Vprašanje za milijon dolarjev

Nexe Našice ima dejansko od jeseni, ko se je začela sezona, le dva uradna poraza. V Evropi prot danskemu Skjernu in včeraj proti Sesvetam.

“Prepričan sem, da bi s to ekipo spet prišel na zaključni turnir evropske lige in na Hrvaškem osvojil pokal,” dodaja slovenski strokovnjak. Tamšetu je žal, ker Nexeja ne bo mogel voditi na torkovi tekmi proti “osam” v Velenju: “Žal mi je, ker sem se res veselil tekme v svoji matični dvorani proti dobremu nasprotniku. To bo dvoboj dveh ranjenih levov.”

Na sprejemu doma po uvrstitvi na final 4 leta 2022; Foto: Youtube

Tamše pravi, da mu hrbta ni obrnila slačilnica: “Čutil sem neizmerno podporo fantov, odločitev o moji razrešitvi je absolutno sprejela uprava, čeprav predsednik me zaenkrat še ni poklical. Včeraj po treningu sta do mene prišla športni direktor Vedran Zrnić in direktor Igro Bušljeta, ki sta mi predala novico. Odločitev sta sprejela skupaj s svetovalcem Kasimom Kamenico.”

Na naše vprašanje, kje se vidi v bodoče, je v smehu odgovoril: “Vprašanje za milijon dolarjev! Najprej grem v Velenju na govejo juho s svojo družino, kar mi je manjkalo. Zvonijo mi telefoni, prejel sem že kar nekaj vprašanj, če imam zastopnika in ali sem prost ter če za moj angažma obstajajo kakršne koli prepreke.”

Tamše je v tekoči sezoni z Nexejem, vključno s prijateljskimi srečanji, od 25 tekem izgubil le tri!

Branko Tamše

Da so se ga pri slavonskem rokometnem ponosu odkrižali je bržčas plod neke notranje spletke oziroma kratkega stika z vodstvom kluba. Ali pa mi ne razumemo športa …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!