Bitka spolov odločena s predzadnjim metom

Košarka 18. Feb 20249:08 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Nemalo pozornosti je bil ponoči v Indianapolisu v sklopu tekme vseh zvezd deležen tudi obračun v metanju za tri točke med Stephenom Curryjem in zvezdnico lige WNBA Sabrino Ionescu. V posebnem tekmovanju, katerega cilj je bil odgovoriti, kdo je najboljši strelec na svetu, je Ionescu dosegla 26 točk, Curry pa je zmago dosegel s predzadnjo žogo.

Stephen Curry je imel “vročo” roko, a je bilo tudi to komaj dovolj, da v težko pričakovanem duelu premaga tekmico.

Kralj trojk je Ionescu ugnal (kako prikladno) ravno za tri točke, na koncu je bil rezultat v korist zvezdnika Golden State Warriors 29:26, a je lahko tekmica nase vsekakor ponosna. Korak je držala do izdihljajev dvoboja. “Da sva bila takole v središču pozornosti in uprizorila šov, je bilo nekaj izvrstnega. Za vedno si bova zapomnila to, kako sva v tako kratkem času ustvarila toliko napetosti,” je po ‘revolveraškem’ dvoboju dejal Curry.

Ionescu je lani dobila izziv v metu za tri na tekmi zvezd lige WNBA, ko je skozi obroč poslala neverjetnih 37 trojk. To je dalo tudi povod za sinočnje merjenje mišic. Čeprav je bil to le eden izmed dogodkov noči, je bil za marsikoga osrednji.

“Upam, da se tega nisva šla zadnjič, glede na to, kako je bila zadeva vsem všeč,” je dodala zvezdnica ekipe New York Liberty. Po metanju na koš sta se Ionescu in Curry menila, da za naslednjo tekmo zvezd v bitko spolov morda lahko vključita še kakšnega igralca in igralko.

Po duelu je prevladovalo veselo razpoloženje; FOTO: Guliverimage

Član Warriors je za nagrado dobil šampionski pas kot je to v navadi pri boksarskih obračunih.

Ni šlo brez zbadanja

Ionescu je prvih sedem trojk zadela, potem pa na koncu zbrala 18 zadetih trojk iz 27 poskusov. Nekaj metov je veljalo točko, nekaj pa po dve, tako da je imela na koncu za pasom 26 točk.

Igralka New Yorka je metala s črte za tri, ki velja v ligi NBA, torej ne s 6,75 metra od obroča oziroma 6,63 ob avt črtah, kot je to praksa v ligi WNBA. V ligi NBA razdalja znaša 7,24 metra, je pa za razliko od Curryja uporabljala lažje žoge.

Curry je zadel devet od zadnjih desetih poskusov, družno pa je par “pospravil” kar 39 od 54 metov. Čeprav je šlo za zelo prijateljsko naravnano tekmovanje, pa ni šlo brez zbadanja. Ko je Ionescu v petek vadila, jo je “ostrostrelec” ekipe Golden State motil z glasnim vzklikanjem.

V resnici je dekle že dolgo navdihoval, da postane ena izmed najboljših igralk košarke na planetu. Njeni družini je omogočil sezonske vstopnice za ogled tekem Warriors, Ionescu ima na primer njegovo fotografijo shranjeno kot ohranjevalnik zaslona na telefonu, hčerki Stepha Curryja pa sta menda nori na Sabrino. S tekmovanjem je zbirala denar v dobrodelne namene za sklad SI20.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!