Celjanom skupina, v kateri je zbrana skoraj vsa elita

Liga prvakov 1. Jul 202214:03 > 14:03 0 komentarjev
Celje PL

Žreb rokometne lige prvakov na Dunaju je določil tekmece rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško v sezoni 2022/23, ki bodo igrali v skupini B. V dvorani Zlatorog bo gostovala evropska rokometna smetana, med njimi trije udeleženci letošnjega zaključnega turnirja četverice. Uvodne tekme prvega kroga tekmovanja bodo na sporedu 14. septembra.

Tekmeci Celjanov v skupinskem delu rokometne lige prvakov so evropski prvak Barcelona, Pick Szeged, Kielce, Kiel, Nantes, Elverum in Aalborg.

V skupini A pa so Zagreb, Paris SG, Magdeburg, Gudme, Porto, Dinamo Bukarešta, Veszprem in Wisla Plock.

V primerjavi s skupino A je v skupini B zbrana praktično vsa elita, medtem ko bosta klub iz Celja in Elverum tista, ki bosta prežala na presenečenja.

Med tekmeci Celjanov so tako madžarski prvaki Pick Szeged, v njihovih vrstah pa kar štirje Slovenci Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Mario Šoštarić in Matej Gaber.

Naslednji tekmec so evropski in španski prvaki, prva ekipa, ki je ubranila naslov evropskih prvakov v sredini prejšnjega meseca, Barcelona z Blažem Jancem in Domnom Makucem. V Celje prihajajo tudi letošnji finalisti lige prvakov, sicer pa serijski poljski prvaki, Lomza Vive Kielce.

Celjani se ne predajamo v naprej

Uglednih tekmecev kar ne zmanjka, naslednji je francoski podprvak Nantes, kjer igra Rok Ovniček. S severa Nemčije prihaja še en letošnji udeleženec turnirja F4, sicer pa nemški podprvak THW Kiel, kjer je Miha Zarabec. Za zaključek pa sta tu še dve skandinavski ekipi, norveški prvak Elverum in pa danski podprvak, zvezdniški Aalborg, v katerega vrstah igrata Aaron Palmarson ter od te sezone tudi Mikel Hansen.

“Žreb je vedno žreb in nanj ne moreš vplivati, vseeno pa lahko imaš svoje želje. Ta je bil izjemno zahteven, gre za same vrhunske ekipe, kar pa mora biti za nas samo še dodaten motiv. Tako za nas, kot tudi za gledalce. Želimo se pokazati v najboljši luči in proti vsem odigrati čim bolje. Realno bo težko, vendar pa mi se ne predajamo v naprej, vsak bo moral biti na igrišču boljši, mi pa kljub temu računamo in verjamemo v kakšno presenečenje,” se žreba ni ustrašil novi kapetan pivovarjev, Aleks Vlah.

RK Celje Pivovarna Laško bo v sezoni 2022/23 še 27. nastopil med najboljšimi klubi ter tako še naprej ostaja eden izmed klubov z največ nastopi v tem tekmovanju.

Sistem tekmovanja tudi v novi sezoni ostaja enak, torej v skupinah A in B je po osem ekip, kjer vsaka igra z vsako. Iz skupin A in B se zmagovalca in drugouvrščena ekipa skupin uvrstita neposredno v četrtfinale tekmovanja, ekipe od 3. do 6. mesta pa se uvrstijo v osmino finala, kjer se pomerijo med sabo za vstop v četrtfinale, zaključni turnir četverice pa bo vnovič v nemškem Kölnu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!