Dekleta na OI v skupini smrti, fantje tudi s Hrvati

Reprezentance 16. Apr 202418:21 0 komentarjev
Slovenska ženska rokometna reprezentanca
Foto: Profimedia

Slovenska rokometna reprezentanca bo na OI v Parizu v predtekmovalni skupini A igrala z Japonsko, Švedsko, Nemčijo, Hrvaško in Španijo, medtem ko so dekleta dobila izjemno težko skupino, v kateri so tri skandinavske zasedbe (Norveška, Danska in Švedska) ter reprezentanci Nemčije in Južne Koreje.

Žreb – izvedli so ga natanko 100 dni pred začetkom rokometnega turnirja v Parizu – je udeleženke tako v moški kot ženski konkurenci razdelil v dve skupini s po šestimi ekipami.

Najprej so izžrebali ekipe v kakovostnih bobnih od 6 do 1, nazadnje pa so imeli gostitelji iger Francozi v obeh konkurencah pravico izbire skupine, v katerih bodo igrali. V ženski so se odločili za skupino B, kjer ni Slovenije.

V izločilne boje štirje

V moški pa so bili Francozi v istem kakovostnem bobnu kot Slovenci; izbranci selektorja Uroša Zormana so tako morali počakati na francosko izbiro (skupina B), preden so sami dobili zadnje prosto mesto v drugi skupini A.

Format tekmovanja ostaja enak kot na prejšnjih igrah, po štiri najboljše ekipe iz vsake predtekmovalne skupine bodo napredovale v četrtfinale.

slovenska rokometna reprezentanca
Foto: REUTERS/Kacper Pempel via Guliver

Osem držav (Danska, Francija, Nemčija, Madžarska, Norveška, Slovenija, Španija in Švedska) bo imelo na igrah predstavnika v obeh konkurencah.

Slovenci so se na igre uvrstili četrtič po letih 2000 v Sydneyju, 2004 v Atenah in 2016 v Riu de Janeiru. Za Slovenke pa je letošnji preboj na igre prvi takšen dosežek v zgodovini.

žreb skupin za OI v Parizu:

ženske:

skupina A: Južna Koreja, Danska, Slovenija, Nemčija, Norveška, Švedska

skupina B: Angola, Brazilija, Španija, Nizozemska, Madžarska, Francija

moški:

skupina A: Japonska, Švedska, Nemčija, Hrvaška, Španija, Slovenija

skupina B: Argentina, Egipt, Madžarska, Norveška, Danska, Francija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!