Slovensko smučanje zapušča tudi reprezentančni vodja

Alpsko smučanje 16. Apr 202416:17 0 komentarjev
Janez Slivnik in Miha Verdnik se poslavljata. Foto: Aleš Fevžer

Veter sprememb v vodstvu slovenskega alpskega smučanja ne popušča. Po petih letih se poslavlja tudi Janez Slivnik, ki je opravljal vlogo vodje reprezentanc in letos držal roko nad pripravo proge za ženski tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori.

Medtem ko novi vodja panoge za alpsko smučanje Matjaž Šarabon še spoznava zapuščino predhodnika in dober teden po uradnem ustoličenju še ni potegnil večjih potez, je že jasno, da bo novo trenersko piramido sestavljal brez dosedanjega šefa reprezentanc Janeza Slivnika. Ta se je sicer minuli teden odzval vabilu na informativni sestanek, z novim tednom pa je že jasno, da se znova seli v tujino.

Slivnik, ki je v zadnjih letih deloval kot vodja reprezentance, pred tem pa je bil tudi trener v ženski izbrani vrsti, se namreč z novim pripravljalnim obdobjem vrača k naših severnim sosedom. V Avstriji so se lotili temeljite kadrovske prevetritve, 51-letnemu gorenjskemu smučarskemu strokovnjaku pa so zaupali položaj glavnega trenerja ekipe evropskega pokala za hitri disciplini.

Janez Slivnik je pomahal v slovo. Foto: Aleš Fevžer

Janez Slivnik, o katerem so v slovenskem smučanju sicer mnogi razmišljali kot strokovnem šefu mladinskega pogona, je v Avstriji že deloval. V kar trinajstih letih zdomstva je pečat pustil tudi na Finskem. Z njegovim odhodom se bodo pred novim izzivom znašli tudi pri zavodu Sloski, ki je prevzel organizacijo kranjskogorskih ženskih tekem svetovnega pokala. Letos je bil namreč Slivnik tudi vodja tekmovanja.

Spomnimo, že pred Janezom Slivnikom je moral položaj vodje panoge zapustiti Miha Verdnik. V začetku tega tedna posle tudi uradno predaja Šarabonu, v zraku pa ostaja vprašanje, ali mu bo naslednik ponudil kakšno novo delovno mesto. Negotova je tudi usoda preostalih trenerjev, s katerimi je vodstvo SZS prekinilo pogodbe. Kar nekaj se jih je že zglasilo na sestanku pri Šarabonu. Ta naj bi celoten program dela s seznami trenerjev in tekmovalcev zboru panoge za alpsko smučanje predstavil do 15. maja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!