Dokaz, da se ne bojijo nikogar, ki jih še čaka (VIDEO)

Reprezentance 13. Jan 202420:33 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Po veliki zmagi slovenske rokometne reprezentance, ki se je z zmago nad Poljsko uvrstila v drugi del letošnjega evropskega prvenstva v Nemčiji, smo zbrali nekaj vtisov današnjih slovenskih junakov.

Začelo se je s projektili Boruta Mackovška, nadaljevalo s hitrimi protinapadi ter zadetki Gašperja Marguča in Tilna Kodrina ter končalo z bravuroznimi obrambami Klemna Ferlina in Urbana Lesjaka. Medtem so svoje dodali še Dean Bombač, Aleks Vlah pa Kristjan Horžen in tako naprej do slehernega posameznika, ki ga je Uroš Zorman na tekmi s Poljsko (32:25) poslal na parket.

Slovenski selektor je sijajno odpeljal našo rokometno barko do cilja in drugega dela evropskega prvenstva, a pri tem popolnoma izgubil glas, tako da je namesto njega ‘trenersko’ oceno velike zmage podal njegov pomočnik in dolgoletni reprezentančni soigralec Luka Žvižej.

“Čestitke fantom, od prve do zadnje minute so se držali načrta. Odigrali smo povsem tako, kot smo si zamislili, da dobimo tudi to drugo tekmo. Vedeli smo, da je to tekma za biti ali ne biti. V tem trenutku smo zadovoljni, a časa za slavje ni veliko, čez dva dni nas že čaka nova tekma,” morebitno evforijo miri pomočnik selektorja.

Uspelo jim je to, kar jim proti Fercem ni

Začetek tekme je bil res povsem v znamenju Boruta Mackovška. Primorski ostrostrelec je dosegel nekaj sijajnih zadetkov z razdalje in ko je tako, potem je to navadno napoved dobrega dne slovenske reprezentance.

“Hvala fantom in ekipi, prikazali smo odlično predstavo tako v napadu kot v obrambi. Zdaj moramo napolniti baterije in se pripraviti na tekmo z Norvežani. Danes je odločila predvsem naša dobra igra v obrambi, ko so imeli Poljaki velike težave in smo dosegli pet, šest lahkih zadetkov. To nam proti Ferskim otokom ni uspelo,” ocenjuje član Pick Szegeda.

Dokazali smo, da se nikogar ne bojimo

S petimi goli je izstopal tudi krilni napadalec Tilen Kodrin, ki je poskrbel tudi za potezo tekme, ko je v zaključku prvega polčasa izjemno atraktivno prehitel zvok sirene in zadel za 20:14.

“Zelo sem zadovoljen, vesel in sproščen, da smo izpeljali načrt, ki smo si ga zadali pred tekmo. Dobro smo igrali v napadu, tudi v napadu pa smo se ‘razleteli’ in bili nevarni iz vseh položajev ter tudi učinkoviti. Dokazali smo, da lahko igramo proti Poljski, ki je zelo močna reprezentanca in da se ne bojimo nikogar, ki nas čaka v naslednjih krogih,” poudarja krožni napadalec Gummersbacha.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!