Slovenci se ne ustavljajo: novo zlato za odbojkarje

Odbojka 13. Jan 202419:37 0 komentarjev
Slovenska odbojkarska reprezentanca do 18 let
Foto: MEVZA

Slovenski odbojkarji so se v velikem finalu srednjeevropskega prvenstva do 18 let v Zadru po hudem boju veselili zmage s 3:2 (-18, -22, 21, 16, 12) nad Češko. Poleg zlatega odličja so si Slovenci priborili tudi vozovnico za evropsko prvenstvo.

Slovenski odbojkarji so skupinski del srednjeevropskega prvenstva do 18 let, ki ga je gostil Zadar, odigrali z odliko in vse tri obračune dobili z izidom 3:0. Premagali so Madžarsko, Češko in Ciper.

S tremi zmagami so si zagotovili prvo mesto v skupini B in uvrstitev polfinale, kjer so jih čakali Izraelci. Varovanci Aleša Hribarja so se znašli v zaostanku z 2:0 v nizih, toda na koncu so se Slovenci zbrali in poskrbeli za preobrat in zmago s 3:2.

V velikem finalu so se slovenski odbojkarji znova pomerili s Češko. Tekma se je odločala v petem nizu, ki so ga Slovenci dobili s 15:12.

Foto: Marko Vanovšek/OZS

Do odličja tudi dekleta

Slovenska ženska izbrana vrsta do 18 let je po porazu z 1:3 (18, -18, -23, -17) s Hrvaško v velikem finalu srednjeevropskega prvenstva v Mariboru osvojila srebro.

Slovenke so odlično odigrale prve niz in ga na koncu tudi dobile s 25:18. Toda v nadaljevanju so Hrvatice prevzele pobudo in na koncu slavile s 3:1 v nizih. Varovanke Sama Miklavca so se še najbolj upirale v tretjem nizu, na koncu pa so se morale zadovoljiti s srebrnim odličjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!