Ferci šokirali Norvežane, selektor Zorman dobil okrepitev

Reprezentance 13. Jan 202422:28 1 komentar
Foto: Guliverimages

Iz tabora slovenske rokometne reprezentance so sporočili, da se bo v nadaljevanju prvenstva izbrani vrsti priključil član Gorenja Velenja Peter Šiško. Medtem so Ferci v razprodani Mercedez-Benz Areni šokirali Norvežane in izvlekli točko (26:26).

Levi zunanji Peter Šiško za zdaj po informacijah Rokometne zveze Slovenije ostaja zunaj osemnajsterice, ki ima pravico nastopa na EP, a se bo pridružil ekipi v Berlinu, kjer bo skupaj s strokovnim štabom odslej 19 igralcev.

Peter Šiško. Foto: Jan Gregorc

Zgodovinska tekma Ferskih otokov

Po današnji zmagi proti Poljski (32:25) je Slovenija že uvrščena v drugi del tekmovanja, ki bo od 17. do 23. januarja v Hamburgu. Na drugi tekmi skupine so namreč Ferci presenetili Norvežane in izvlekli točko, s katero ostajajo celo v igri za uvrstitev v izločilne boje (26:26). Odločilni gol so rokometaši Ferskih otokov dosegli s sedemmetrovke štiri sekunde pred koncem tekme.

Rokometaše z otočja sredi severnega Atlantika je v Berlinu bodrilo kar 5000 navijačev, kar je skoraj 10 odstotkov celotne populacije te majhne državice. To je sploh prva udeležba te dežele na kateremkoli evropskem prvenstvu v ekipnih športih z žogo.

Standings provided by Sofascore

Jasno je že, da bodo tekmeci dveh najboljših ekipi iz skupine D v Hamburgu Švedska in Nizozemska iz skupine E ter Danska in Portugalska iz skupine F.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje