Hrvati osupli – najboljšemu rokometnemu sodniku triletni suspenz

Rokomet 12. Dec 202320:48
Matija Gubica; FOTO: Guliverimage

Evropska rokometna zveza (EHF) je danes sporočila šokantno novico, da je eden izmed najbolj uveljavljenih svetovnih sodnikov Matija Gubica dobil prepoved sojenja za naslednja tri leta. Eno leto kazni mu ne uide, preostali dve leti se kvalificirata v rubriko "pogojen suspenz". Preberi več

Kakor pojasnjuje EHF na svoji spletni strani, je Hrvat kršil osnovne obveznosti, ki so zapisane v kodeksu obnašanja Evropske rokometne zveze in zaobšel etični kodeks Svetovne rokometne zveze (IHF).

Gubica ima za seboj desetletno igralsko kariero, potem pa se je Osiječan odločil za sodniški poklic. Kazen pomeni, da ga tri leta ne bomo videli na mednarodnem prizorišču. Zanimivo, da je bil Hrvat lani s svojim someščanom in sotrpinom na igriščih Borisom Miloševićem izbran za najboljši rokometni sodniški par na svetu, zdaj pa ga čaka prisilni počitek.

Poleg suspenza bo moral odšteti še kazen v višini 6000 evrov (2000 evrov + 4000 pogojno). EHF poudarja, da kazen ni povezana z domnevnim nameščanjem tekem oziroma namernim vplivanjem na rezultate tekem, kjer je Gubica sodil. Zdaj ima 43-letnik sedem dni časa, da se pritoži na odločitev razsodišča EHF.