Hud udarec za švicarsko alpsko smučanje

Alpsko smučanje 12. Dec 202314:24 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Iz Švice prihajajo informacije o tem, da se je na treningu slaloma huje poškodovala ena najboljših smučark sveta v tej disciplini Wendy Holdener.

Potem ko je bil minuli smučarski konec tedna z vidika poškodb zelo črn za avstrijsko reprezentanco, so danes slabo novico izvedeli tudi v švicarskem taboru.

Na treningu slaloma v italijanski Pozzi di Fassa je namreč poškodbo kolena utrpela Wendy Holdener. Švicarska specialistka za tehnične discipline je med vožnjo grdo padla in pristala v zaščitnih mrežah. Prvi pregledi so pokazali, da gre za nalomljeno kost v levem kolenu, že danes bo operirana v Švici.

Je za odlično Švicarko sezone že konec? Foto: Profimedia

Glavni zdravnik švicarske reprezentance Walter O. Frey je ob tem poudaril, da je težko določiti datum vrnitve 30-letnice na snežne strmine. Predvidoma naj bi prve ocene o tem v švicarskem taboru podali šele februarja, povsem mogoče je celo, da je za Holdener sezona že končana.

Skozi večino kariere jo je spremljala smola

Wendy Holdener je sicer v smučarski karavani označena kot ena izmed smučark z največ smole. Ne toliko zaradi poškodb kot zaradi dejstva, da je v slalomski karieri zbrala kar 15 tretjih in 15 drugih mest, preden je v svetovnem pokalu naposled vendarle zmagala v tej disciplini. To je bilo lani v Killingtonu, tej zmagi je kasneje dodala še zmagoslavje v Sestrieru.

Zmago v Killingtonu si je lani razdelila z Anno Swenn Larsson. Foto: Profimedia

Skupno ima Švicarka sicer pet zmag v svetovnem pokalu, na odru za zmagovalke je stala kar 48-krat. Je tudi olimpijska prvakinja iz leta 2018, kjer je slavila na ekipni tekmi, skupno ima z velikih tekmovanj 11 odličij, največ v kombinaciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!