Hrvati slovenskemu strokovnjaku presenetljivo pokazali vrata

Rokomet 18. Feb 202413:22 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Pri hrvaškem rokometnem prvoligašu Nexeju iz Našic so hitro odreagirali po porazu v 1. krogu lige za prvaka. Potem ko je klub izgubil v Sesvetah, je mesto glavnega trenerja moral zapustiti slovenski strokovnjak Branko Tamše.

Včeraj se je na hrvaškem prvenstvo razdelilo na dva konca.

Šest ekip je krenilo v boj za naslov, deset se jih bo “steplo” za obstanek, Nexe iz Našic pa je drugi del začel s porazom pri ekipi Sesvete (33:38). Neuspeh je bil usoden za Tamšeta, ki je predhodno deloval v vlogah šefa strokovnega štaba pri Gorenju, Celju, Zagrebu in katarskemu Al Saddu.

S Tamšetom iz ekipe odhaja tudi dosedanji pomočnik prvega moštva Albin Tere. Slovenski trener je na klop Nexeja sedel januarja 2021, v treh letih je s klubom iz Slavonije kot največji uspeh dosegel zaključni turnir četverice v EHF Evropski ligi 2022 v Lizboni.

Nexe v torek čaka evropska tekma proti Gorenju iz Velenja.

“Gospodu Branku Tamšetu se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vse rezultate in mu v prihodnje želimo veliko sreče,” so v klubu zapisali na družbenih omrežjih.

“Glave so še vroče, preveč mehki smo bili v obrambi, prejeli preveč zadetkov in delali preveč tehničnih napak. Čestitke Sesvetam,” je po tekmi dejal Tamše.

Zanimivo pri odločitvi je predvsem dejstvo, da hrvaški klub v Evropi nastopa dokaj dobro. Po prvem krogu glavnega dela Evropske lige, ki poteka v skupinah, je Nexe v konkurenci Gorenja, Skjerna in Sävehofa z dvema zmagama in porazom skupno celo na prvem mestu. To pa prinaša neposredno uvrstitev v četrtfinale. Med tednom je Tamšetu denimo uspela domača zmaga proti Sävehofu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!