Huliganski kaos v Makedoniji skozi slovenske oči (VIDEO)

Rokomet 27. Mar 202311:34 1 komentar
Foto: Zajem Zaslona

Po derbiju makedonskega rokometnega derbija med Vardarjem in Pelisterjem se govori o vsem drugem, samo o rokometu ne. Obračun največjih klubov Severne Makedonije so namreč zaznamovali izgredi huliganov, ki so za dvajset minut prekinili tekmo. Kaos v Skopju je za Sportklub pokomentiral vratar Pelisterja in slovenski reprezentant Urban Lesjak.

Tekla je 17. minuta makedonskega rokometnega derbija med Vardarjem in Pelisterjem, ko je v dvorano Jane Sandanski arena v Skopju vstopila gostujoča navijaška skupina “Čkemberi”. Huligani so svoj prihod naznanili s prižiganjem številnih pirotehničnih sredstev, ki so jih nato metali na dele tribun, v katerih so bili navijači Vardarja.

Navijaška skupina Vardarja “Komiti” je hitro odgovorila na provokacijo in v dvorani je nastal popoln kaos. Navijači so stekli na parket in proti tribunam nasprotnika, tekma je bila za dvajset minut prekinjena.

Lesjak: Navijači so pljuvali po meni, zadel me je kovanec

Od letošnjega poletja za makedonski Pelister brani tudi slovenski reprezentant Urban Lesjak. Izkušeni vratar je za Sportklub pokomentiral včerajšnje dogajanje v Skopju.

“Pred tekmo se je govorilo o tem, da so bili na teh derbijih določeni navijaški problemi, ampak da se policija to trudi minimalizirati. To jim očitno ni uspelo, pregled navijačev je bil očitno slab, saj je bilo v dvorani veliko pirotehnike. Začetek tekme je bil dokaj normalen, seveda pa Vardarjevi navijači niso izbirali ravno prijazne besede. Ko pa so v dvorano naši navijači, je napetost eksplodirala in prišlo je do incidentov,” situacijo opiše slovenski reprezentančni vratar.

Pred selitvijo v Severno Makedonijo je Lesjak branil za Celje in nemški Hannover.

Usoda je hotela, da se je ravno Urban Lesjak znašel v samem središču navijaškega obračuna obeh skupin. “Bil sem v prvi vrsti dogajanja, saj je bil moj gol pod tribuno, na kateri so bili Komiti (navijači Vardarja, op. a.). Pred tekmo so pljuvali po meni, zadeli pa so me tudi s kovancem,” neprijetne trenutke podoživlja naš sogovornik.

Da se je situacija umirila, so morale posredovati tudi specialne enote makedonske policije, ki pa so le s težavo umirile razgrete gostujoče navijače in izpraznile njihov sektor. Tekma se je tako lahko nadaljevala, z dobrim drugim polčasom pa so rokometaši Vardarja prišli do pomembne zmage (31:24), s katero imajo pred Pelisterjem na prvenstveni lestvici zdaj tri točke prednosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje