Huda nesreča člana Pogačarjeve ekipe (VIDEO)

Foto: Zajem Zaslona

Iz Belgije prihajajo slabe novice za navijače kolesarske ekipe UAE Emirates, ki jo kot kapetan na vseh najpomembnejših dirkah sezone vodi Tadej Pogačar. Med treningom v Flandriji je bil namreč v hudo nesrečo vpleten član arabske ekipe Juan Sebastian Molano.

Specialist za ciljne sprinte Juan Sebastian Molano se je v teh dneh v Waregemu pripravljal na jutrišnjo enodnevno dirko Gent-Wevelgem, ko je med treningom trčil v nasproti vozeče vozilo. Posnetek nesreče so ujele nadzorne kamere, na prvi pogled pa se je zdelo, da bodo poškodbe 28-letnika vse prej kot nedolžne.

A sotekmovalec Tadeja Pogačarja je imel srečo v nesreči. Iz ekipe UAE Emirates so namreč sporočili, da jo je njihov kolesar odnesel “samo” s pretresom možganov in počeno kostjo v prstu roke. S kolesa naj bi bil odsoten nekaj tednov, na jutrišnji preizkušnji ga bo zamenjal Mikkel Bjerg. 

Molano je bil sicer v zadnjih letih eden boljših sprinterjev elitne kolesarske karavane, lani je denimo dobil prestižen sprint in etapo v Madridu na zadnji dan La Vuelte.

Slab teden za Kolumbijce

Ljubitelji kolesarstva v Kolumbiji so te dni slabe volje tudi zaradi nesreče Molana, še bolj pa jih skrbijo zdravstvene težave prvega kolesarskega zvezdnika te dežele Egana Bernala. Kolesar Ineosa je namreč zaradi padca predčasno končal dirko po Kataloniji, a k sreči tudi njegove poškodbe niso hude in se bo znova kmalu vrnil na ceste.