Je zmaga Zormanovih fantov znanilec sprememb razmerja moči?

Rokomet 7. Nov 202216:48 1 komentar

Rokometaši Trima so včeraj v domači dvorani velikim rivalom iz Celja odčitali pravo rokometno lekcijo (31:20). Po eni največjih, če ne največji, zmagi na klopi Trebanjcev, je Uroš Zorman razumljivo žarel od ponosa. Redkobesedni Alem Toskić bo skušal tekmo čim prej pozabiti.

“Končno smo pokazali pravi ekipni duh. Po mojem mnenju prvič v letošnji sezoni in to je na koncu odločilo. Res je, da smo se v zadnjem času maksimalno pripravljali. Zaradi premora smo imeli več časa, Celje pa te možnosti ni imelo. Tukaj smo bili definitivno v prednosti. Fantje so se držali dogovora, ki smo ga imeli v garderobi. Zelo sem zadovoljen z njihovim pristopom, lahko le rečem kapo dol,” s pohvalami na račun svojih fantov ni skoparil Uroš Zorman.

Trebnje je z zmago proti Celjanom znova povsem odprlo prvenstvo. Trimo je zdaj prvi, z istim točkovnim izplenom kot Celje (12). Točko manj ima Gorenje (11), dve manj pa Ribnica (10), ki pa ima v primerjavi z vodilno trojko odigrano tekmo manj. Zormanu izkušenj seveda ne manjka in še kako dobro se zaveda, da po eni zmagi ne gre zaganjati evforije. Je bila pa pomemben korak k velikemu cilju – prvemu naslovu prvaka v zgodovini kluba.

“Seveda se zaradi zmage ne bomo veselili dolgo v noč, kajti prvenstvo je še dolgo. Že v sredo nas čaka ponovitev derbija v pokalu proti Ribnici, v soboto pa težko gostovanje v ligi v Slovenj Gradcu. Če v prihodnje ne bomo igrali tako kot danes, nam ta zmaga ne pomeni nič,” realno ocenjuje vodja stroke Trima.

Toskić: Moramo se znati soočiti s pritiskom

“Zasluženo smo izgubili to srečanje, tekmec je bil boljši v vseh segmentih igre. Bili smo neprepoznavni, res daleč od nivoja, ki si ga želimo in h kateremu stremimo. V prvi vrsti se moramo dobro pogovoriti, najti vzrok za tako slabo predstavo in se hkrati iz takšnega poraza čim več naučiti,” je po tekmi za klubsko spletno stran razmišljal strateg Celja Alem Toskić.

Alem Toskić

Celjani so v tej sezoni nekajkrat že dokazali svojo kvaliteto, še posebej izstopa zmaga v Ligi prvakov proti Kielu. A kot je že pred sezono poudarjal Toskić, je Liga prvakov le nagrada za državni naslov v lanski sezoni, pri branjenju tega naziva pa je kvečjemu oteževalna okoliščina. Bo mlada celjska ekipa zdržala tempo evropskih izzivov in vse bolj izenačene domače lige?

“Ekipa se mora zavedati, da so v državnem prvenstvu vsa moštva proti nam izjemno motivirana in da v vsakem trenutku dajejo vse od sebe. To je pritisk, s katerim se moramo znati soočiti, če si želimo biti rezultatsko uspešni in doseči cilje, ki smo si jih zastavili,” ocenjuje trener pivovarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje