Kamerunki pred obračunom s Hrvaško izginili brez sledu

Rokomet 8. Dec 202319:50 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Hrvaška ženska rokometna reprezentanca bo v soboto ob 18. uri igrala tekmo drugega kroga svetovnega prvenstva na Švedskem proti reprezentanci Kameruna. Slednje so pred tekmo ostale brez dveh igralk. Ne gre za poškodbe ali kaj podobnega, gre za igralki, ki sta preprosto izginili brez sledu.

Gre za igralki Benedict Manga Ambasada in Marianne Batamag, ki sta enostavno pobrali svoje stvari in izginili iz tabora reprezentance, namesto 16 pa ima njuna reprezentanca sedaj na voljo le 14 igralk.

“Videl sem poročila, da sta dve igralki izginili, in zveza je poudarila, da so poskušali paziti na ekipo, vendar niso krivi, da sta dve igralki zapustili reprezentančni tabor,” je v pogovoru za gohandball.com povedala kamerunski novinarka Leocadia Bongben.

Kakorkoli že, to ni prvi primer takšnih izginotij na velikih tekmovanjih. Športniki in športnice, večinoma iz afriških držav, bežijo v Evropo v iskanju boljšega življenja. Spomnimo, na mladinskem svetovnem prvenstvu za moške, ki je potekalo letos poleti na Hrvaškem, je nenadoma izginilo vsaj deset igralcev iz Burundija, ki so se udeležili tekmovanja. Septembra so isti igralci zaprosili za azil v Belgiji.

Kamerunčanke so se sicer v drugi del tekmovanja uvrstile po porazu s Črnogorkami (11:25) in Madžarkami (20:39), zmagale pa so proti Paragvaju (26:23). V prvem obračunu drugega kroga jih je s 37:13 premagala Švedska.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!