Nova poškodba in še dvajseta operacija

Alpsko smučanje 8. Dec 202315:15 0 komentarjev
Nina Ortlieb. Foto: Profimedia

Ko je Sofia Goggia slavila zmago na uvodnem superveleslalomu sezone v St. Moritzu, so si v avstrijskem taboru na obraze nadeli mrke poglede. Nina Ortlieb se je namreč znova huje poškodovala.

Nina Ortlieb se ni pojavila na štartu petkovega superveleslaloma v St. Moritzu, ki se je naposled končal s prepričljivo zmago Sofie Goggia in točkovno ničlo tekmovalno povsem pasivne Ilke Štuhec. Iz avstrijskega tabora so ob tem sporočili, da je 27-letna hčerka nekdanjega svetovnega in olimpijskega smukaškega prvaka  Patrick Ortlieb padla na ogrevalni vožnji.

Prve informacije so skrb vzbujajoče. Avstrijko so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, mediji naših severnih sosedov pa namigujejo na zlom golenice in fibule. Sezona 2023/24 je potemtakem za zmagovalko dveh tekem svetovnega pokala že končana.

Pred tercetom tekem v St. Moritzu si je veliko obetala. Samozavest sta okrepili tudi predstavi na obeh uradnih treningih. Na prvem je bila tretja, na drugem celo najhitrejša.

Zdravstvena kalvarija avstrijske državne prvakinje sicer spada v kategorijo ‘saj ni res, pa vendarle je’. Prestala je že kar devetnajst operacij. Na seznamu poškodb so se med drugim zvrstili zdrobljena nadlahtnica, zlom medenice, poškodbe gležnja, zlom dlani, izpah rame, zlom nosu … Zdi se, da nesrečna zgodba še ni končana.

Poškodbe, poškodbe …

Davek poškodb je sicer tudi v novi sezoni zelo visok. Pred dnevi je srhljiv seznam poškodb obelodanila svetovna prvakinja v paralelni tekmi Maria Therese Tviberg, ki je ob padcu v Klingentallu utrpela dva zloma, v kolenu in na golenici, poškodbo kolenskih vezi in meniskusa. Že pred tem sta jo huje skupila tudi Kanadčan Broderick Thompson in čilski reprezentant Henrik von Appen. Na treningu v Koloradu se je poškodovala Vanessa Nussbaumer, na bolniškem seznamu je tudi Stephanie Jenal. Že pred tem je sezono s poškodbo končala Američanka Nina O’Brien. Poročali smo tudi o nadaljnjih težavah Mete Hrovat. In še bi lahko naštevali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!