Krimovke končale evropsko sezono

Liga prvakov 7. Maj 202219:38 > 19:39
Krimovke tudi na povratni tekmi niso bile kos nasprotnicam.

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipers Kristiansandu s 24:33 (12:17) in končale mednarodno sezono 2021/22. Ljubljanska ekipa je na prvi tekmi klonila s 25:32.

Izbranke Natalije Derepasko so vse možnosti za preboj na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. junija v Budimpešti, zapravile že na prvem četrtfinalnem obračunu pred tednom dni v Stožicah. Po domačem porazu za sedem golov so rokometno moč lanskih zmagovalk lige prvakinj občutile še na današnji povratni tekmi v Kristiansandu, kjer so doživele nov poraz, tokrat z devetimi zadetki.

Ljubljanska ekipa je v tej sezoni v glavnem delu tekmovanja osvojila šesto mesto v skupini B. Pred njo so se uvrstili madžarski Györ, Vipers Kristiansand, francoski Metz, ruski CSKA Moskva in danski Odense, za njo pa švedski Sävehof in turški Kastamonu.

V tekmah za preboj v četrtfinale je bila nato v dveh tekmah boljša od madžarskega Ferencvarosa s 55:52, v četrtfinalu pa je klonila proti Kristiansandu z 49:65.

Na sklepnem turnirju četverice v začetku prihodnjega meseca bodo v MVM Domu v Budimpešti poleg Vipers Kristiansanda nastopile še rokometašice iz Györa in Metza, zadnja udeleženka pa bo znana po povratnem obračunu med danskim Esbjergom in romunsko Bukarešto.

Komentari

Vaš komentar